Vladescu: sistemul de acordare a stimulentelor in MFP era grav afectat inca din iulie

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 13:59
1560 citiri
Vladescu: sistemul de acordare a stimulentelor in MFP era grav afectat inca din iulie

O nota interna trimisa in 26 iulie de catre fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu sublinia faptul ca, potrivit rapoartelor institutiilor abilitate, sistemul distributiei de stimulente in MFP, inclusiv ANAF, era grav afectat de distributia preferentiala facuta de personalul din conducere, informeaza NewsIn.

Astfel, potrivit notei interne a lui Vladescu din 26 iulie, intrata in posesia NewsIn, rapoartele institutiilor abilitate arata ca sistemul distributiei de stimulente in Ministerul Finantelor Publice (MFP), inclusiv ANAF, este grav afectat de doua tipuri de actiuni ale persoanelor cu functii de conducere.

Este vorba despre "distributia preferentiala de stimulente (inclusiv conditionarea acordarii de stimulente de returnarea catre conducerea unitatii a unei parti din acestea) si despre colectarea de sume, distribuite drept stimulente, de catre factori de conducere la nivel central si local, inclusiv redistribuirea lor in sistem piramidal".

In aceste conditii, spunea Vladescu, in cazul primirii unui nou raport privind actiuni imorale si ilegale privind distributia de stimulente, se va suspenda pe termen nelimitat acordarea de stimulente.

"Incepand cu luna iulie, stimulentul maxim acordat de MFP va fi in echivalentul unui salariu. Se vor putea face alocari ce depasesc acest nivel, numai pe baza de referat individual aprobat de ministrul finantelor publice sau presedintele ANAF si numai pentru maximum 10% din personalul institutiei", se mai arata in nota lui Vladescu.

Miercuri seara, fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, a precizat intr-o emisiune televizata ca isi mentine declaratia facuta la plecarea din Guvern in legatura cu acordarea stimulentelor catre angajatii din Ministerul de Finante.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#angajati, #finante, #stimulente, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu