Vladescu: Statul are capacitate limitata de a sustine mediul de afaceri

Joi, 04 Martie 2010, ora 11:44
1158 citiri
Vladescu: Statul are capacitate limitata de a sustine mediul de afaceri

Statul are capacitate limitata de a sustine mediul de afaceri si nu va putea ajuta toate grupurile de interese, intrucat angajamentele anterioare, salariale, materiale si sociale, sunt excesive, a declarat joi ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"Incercam sa sprijinim mediul de afaceri. Este foarte greu sa disponibilizam resurse, pentru ca angajamentele anterioare, salariale, materiale si sociale, sunt excesive.

Niciodata nu vom mai putea permite cheltuieli sociale care sa pericliteze echilibrele macroeconomice, cum s-a ajuns anul trecut. Noroc ca a existat banca nationala, si astfel un sistem bancar solid care nu a avut nevoie de suportul statului. Ma intreb ce s-ar fi intamplat atunci ", a adaugat Vladescu, potrivit Mediafax.

El a explicat mai departe ca resursele statului sunt limitate si nu vor putea sustine toate domeniile de afaceri, iar, in viziunea sa, iesirea din criza se va face prin efortul individual si al grupurilor de interese.

"Nu putem ajuta toate grupurile de interese, si nu o spun peiorativ, e normal ca oamenii sa se asocieze cand au interese comune", a spus Vladescu.

#afaceri, #cheltuieli, #criza, #iesire, #mediu, #resurse , #stiri Sebastian Vladescu