Vladescu vorbeste despre posibilitatea introducerii unui impozit pe averile mari

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 14:42
1412 citiri
Vladescu vorbeste despre posibilitatea introducerii unui impozit pe averile mari

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a vorbit joi despre posibilitatea introducerii unui impozit pe averile mari, pentru cresterea veniturilor bugetare, insa a subliniat ca o astfel de masura este dificil de implementat, deoarece multi romani sunt proprietari, desi "au un nivel economic scazut", informeaza NewsIn.

"In Romania, spre deosebire de alte tari, se pare ca avem o emotie, in zona politica, sa impozitam proprietatile, mai ales ca o mare parte dintre locuitori sunt proprietari de case si autoturisme, dar au un nivel economic foarte scazut", a afirmat Vladescu.

"Ideea unei taxe pe averile mari este vehiculata si poate viitorul proiect privind taxarea va include si un capitol privind impozitarea averilor mari", a adaugat el.

Astfel de impozite exista in mai multe state dezvoltate, Franta aplicand, de exemplu, un Impozit de Solidaritate pe Avere (ISF), pentru persoanele a caror avere este evaluata de Fisc la peste 790.000 euro.

Sebastian Vladescu a subliniat si importanta unei mai bune taxari pe zona petroliera, spunand ca exista o preocupare puternica pe acest segment si ca spera sa se ia masurile necesare.

 

#taxa, # averi, # proprietati, # vladescu , #stiri Sebastian Vladescu