Vladescu vrea penalizarea persoanelor care au terenuri agricole, dar nu le folosesc

Marti, 09 Februarie 2010, ora 11:09
1424 citiri
Vladescu vrea penalizarea persoanelor care au terenuri agricole, dar nu le folosesc

Persoanelor care au terenuri agricole, dar nu le folosesc, ar trebui penalizate, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, prezent la deschiderea sedintei de marti a Bursei de Valori Bucuresti.

Intrebat de presa despre discutiile de la Ministerul Agriculturii cu privire la impozitarea terenurilor agricole necultivate, ministrul a spus ca sustine aceasta propunere, precizeaza Mediafax.

"Deocamdata nu am discutat cu ministrul Agriculturii, dar sunt sustinatorul idei de penalizare a celor care au terenuri agricole , insa nu le folosesc. Eu sunt un partizan al impozitarii terenurilor agricole si o penalitate pentru cei care nu exploateaza terenurile agricole ar putea sa apara. Din punctul meu de vedere, este bine-venita. Sustin acest model de penalizare pentru cei care detin terenuri agricole fara sa le utilizeze", a declarat Vladescu.


Proprietarii de terenuri arabile situate in extravilan platesc un impozit anual cuprins intre 36 de lei si 43 lei pe hectar, banii ajungand la bugetele locale.


In ianuarie, Vladescu a declarat ca nu exista discutii pentru introducerea de noi impozite in agricultura, insa este necesara taxarea exploatatiilor agricole neinregistrate.


El a aratat atunci ca problema in agricultura nu consta in nivelul impozitelor aplicate, ci in gradul de colectare a acestora. 

 

#agricole, #impozite, #penalizare, #terenuri, #vladescu , #stiri Sebastian Vladescu