Noi lanturi de supermarketuri vin spre noi

Marti, 17 Mai 2005, ora 00:17
999 citiri

Potrivit "Financial Times", mai multe lanturi de supermarketuri sunt interesate sa investeasca in Romania in urmatorii ani.Astfel, grupul de retail Plus, detinut de concernul german Tengelmann, se pregateste sa inaugureze, in august, un mare centru de distributie in apropiere de Ploiesti. Plus vrea sa deschida aproximativ 120 de magazine de tip supermarket in Romania, pana la finele lui 2008.

In acelasi timp, Tengelmann intentioneaza sa se extinda si in Bulgaria, tara care, in 2007, va adera la Uniunea Europeana (UE) alaturi de Romania. Se observa ca, o data cu apropierea de momentul aderarii, cele doua tari vecine au inceput sa devina interesante pentru mai multe lanturi de supermarketuri si operatori cash and carry.

Potrivit "Financial Times", in Romania cel mai bine pozitionat este operatorul german Metro, urmat de lantul de magazine Selgros si de supermarketurile Billa.

Cu toate acestea, atat in Romania, cat si in Bulgaria a aparut un obstacol in calea acestei expansiuni - cresterea preturilor pe piata imobiliara. Toti acesti retailisti doresc spatii mari, amplasate in apropierea marilor orase, terenuri ravnite si de alti investitori.

"Financial Times" aminteste si de cresterea economica de 8,3 procente, inregistrata anul trecut de Romania, precum si de un adevarat boom al creditelor de consum pe fondul scaderii inflatiei, de aproximativ 9%.

Realitatea Romaneasca