Vanzarile de bunuri de folosinta indelungata au scazut cu circa 25-30%

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 14:22
3121 citiri
Vanzarile de bunuri de folosinta indelungata au scazut cu circa 25-30%

Vanzarile de mobila, produse pentru amenajari interioare, materiale de constructii, electrocasnice si electronice au scazut, in primele trei luni ale acestui an, cu cca. 25-30%, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, potrivit estimarilor Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania.

"Sectorul de electrocasnice a reclamat printre primii efectele dramatice ale crizei. In materie de bunuri de folosinta indelungata exista numerose probleme. Daca acesti retaileri vor trece primul semestru din acest an vor rezista pe piata. Daca nu, vom putea asista la inchideri, reorganizari majore de activitate sau disponibilizari de personal", a declarat secretarul general al AMRCR, Adrian Manolache.

Potrivit estimarilor Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania, vanzarile din sectorul produselor alimentare nu au scazut foarte mult. Secretarul general al AMRCR a fost prezent, miercuri, la lansarea Codului de Bune Practici in domeniul scanarii.

Asociatia Nationala de Codificare a Articolelor GS1 Romania a lansat, miercuri, a treia editie a Codului de Bune Practici in domeniul scanarii pentru companii de vanzari en-gros si en-detail.

Acest Cod urmareste ca preturile produselor afisate la raft sa corespunda cu cele platite la casa. Pana in prezent, Codul de Bune Practici in domeniul scanarii a fost implementat de retelele Praktiker, Metro, Carrefour si Selgros, Real,- fiind in curs de adoptare.

Printre partenerii acestui cod se numara Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) si Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorului.

#vanzari, # bunuri, # folosinta, # scadere, # electrocasnice, # electronice , #stiri Selgros