Miliardarii si blogurile lor

Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 17:37
3675 citiri
Miliardarii si blogurile lor

Unii dintre cei mai bogati oameni reusesc sa administreze in timpul liber un blog personal. Miliardarii care isi actualizeaza jurnalul pe internet au varste cuprinse intre 24 si 80 de ani, si lucreaza in domenii diferite, inclusiv media sau finante. Desi blogurile personalizate nu seamana, totusi au si puncte comune, cum ar fi exprimarea opiniilor personale despre politica si politicieni.

Sergey Brin

 

Primul de pe lista intocmita de Forbes este Sergey Brin, unul dintre fondatorii Google si detinator al unei averi estimate la 15.9 miliarde dolari. Primul mesaj postat pe www.too.blogspot.com a fost legat de boala mamei sale, Eugenia Brin, care se lupta cu sindromul Parkinson. De asemenea, postul initial continea informatii legate de compania sotiei, Anne Wojcicki. Referitor la numele blogului personal, Brin a motivat alegerea cuvantului "too" printr-un joc semantic, similar celui realizat la denumirea motorului de cautare  Google, care trebuia sa fie de fapt "googol".


 

 

 

Carl Icahn

Miliardarul Carl Icahn, cu o avere de 12 miliarde USD, se afla pe pozitia secunda si isi actualizeaza zilnic blogul numit theicahnreport.com. Unul dintre colaboratorii invitati recent sa scrie pe pagina sa, a fost Dylan Ratigan, din cadrul corporatiei CNBC (Consumer News and Business Channel).  Vizitatorii par foarte incantati de citatul care ii intampina pe theicahnreport.com, si anume : "A lot of people die fighting tyranny. The least I can do is vote against it." Adica:  “foarte multi oameni mor in lupta cu tirania. Pot, cel putin, sa votez impotriva ei.”



 

 

Pierre Omidyar

Fondatorul “EBay” , Pierre Omidyar, detine 6.3 miliarde dolari si isi actualizeaza destul de rar mini blogul, numit pmo.vox.com. Acesta este realizat cu ajutorul  sistemului Twitter, care permite postarea unor mesaje scurte (de maxim 140 cuvinte). Din aceasta cauza, mesajele sale au o dimensiune redusa,  dar sunt foarte actuale. Un exemplu concludent ar fi urmatorul mesaj, scris de catre Omidyar, in timp ce lucra de acasa: “OMG, I just said 'I make the rules in this house, young lady' to my 6-year-old." Miliardarul american de origine franceza scrie destul de rar pe site-ul personal. Totusi, atunci cand noteaza, Omidyar alege teme politice.



 

 

Mark Cuban

Urmatorul pe lista realizata de revista americana se afla Mark Cuban, un antreprenor din Statele Unite, cu o avere estimata ultima data  la 2.6 miliarde dolari.  Blogul se numeste “blogmaverick.com” si contine opiniile lui Cuban legate de politica, de NBA, sau chiar despre Donald Trump.  Omul de afaceri este si proprietarul echipei de baschet profesionist, Dallas Mavericks si a fost obligat de catre NBA (National Basketball Association) sa plateasca o sanctiune de 200.000 dolari, pentru ca i-a criticat pe reprezentantii asociatiei.


 

 

 

 

Khalaf Al Habtoor

Cu o avere de 2 miliarde si jumatate, Khalaf Al Habtoor  se afla pe locul 5 in lista bloggerilor foarte bogati. In timpul liber, cand nu se ocupa de administrarea afacerilor din domeniul auto sau real estate, magnatul din Dubai isi actualizeaza jurnalul de pe internet. Acesta se intituleaza alshindagah.com, dupa numele unui teritoriu istoric din Dubai. Temele predilecte ale omului de afaceri sunt religia si politica. De asemenea, Habtoor abordeaza si subiecte locale si  scrie chiar op-ed-uri  in cateva ziare din Dubai ( un op-ed este de fapt un articol redactat ca un editorial).



 

 

 

John Willard "Bill" Marriott

John Willard "Bill" Marriott este Presedintele lantului hotelier Marriott, si conform datelor inregistrate de revista americana Forbes, avea 1.5 miliarde dolari in septembrie, anul acesta.  La varsta de 76 de ani, Willard posteaza zilnic pe  blogs.marriott.com  stiri  despre companii si corporatii precum si mesaje mai mult sau mai putin controversate, spre exemplu opiniile sale referitoare la votul Californiei impotriva casatoriilor dintre homosexuali. John "Bill" Marriott nu stie sa dactilografieze, si din aceasta cauza, angajatii sai transcriu totul fie dupa dictare, fie dupa ciornele presedintelui Marriott.

 

 

 

 

T. Boone Pickens

Scopul lui T. Boone Pickens este sa isi promoveze ideile cu privire la energia eoliana prin intermediul blogului. Se adreseaza cititorilor sai cu apelativul "Armata"  si ii pune la curent cu toate progresele facute. Intr-unul din  mesajele postate descria felul in care senatorul Byron Dorgan anuntase ca va introduce o parte din planul Pickens (realizat de catre T. Boone insusi) in Senatul American. Pe langa acest blog, miliardarul detine si administreaza propriul sau site cu continut preponderent video. Acesta se numeste Boone Cam si are filmulete care il prezinta pe Pickens in timpul sedintelor de recrutare pentru "armata sa".