Siemens ar putea anunta concedieri si inchideri de unitati

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 08:17
1448 citiri
Siemens ar putea anunta concedieri si inchideri de unitati

Compania Siemens ar putea efectua disponibilizari si inchideri de unitati pentru a opri scaderea profitului, pe fondul reducerii comenzilor din partea consumatorilor.

Strategia presedintelui Siemens, Peter Loescher, de a obtine crestere prin economisirea energiei si produse de infrastructura nu a functionat pana acum, iar analistii sa asteapta ca acesta sa le prezinte managerilor un plan de reduceri de patru miliarde de euro, potrivit Yahoo.

Peter Loescher va participa joi, la Berlin, la o intalnire cu cei 600 de manageri ai companiei. In cadrul intalnirii s-ar putea decide si inchiderea unor unitati Siemens aflate in cele 190 de tari in care compania opereaza.

Germania, cea mai mare economie a Europei, a facut fata crizei economice prin cresterea exporturilor.

Insa Siemens, cea mai mare companie din Germania pe piata financiara, a inregistrat o incetinire in cresterea veniturilor in cel de-al patrulea trimestru fiscal, ceea ce dovedeste ca cererea pentru produsele germane a fost afectata de criza economica.

In 2011, seful Siemens, Peter Loescher, anunta ca vanzarile anuale vor atinge valoarea de 100 miliarde de euro in cativa ani, de la 76 miliarde de euro in 2010. Cresterea insa nu a tinut pasul cu ritmul investitiilor, in contextul in care economia globala are nevoie de mai multi ani decat se prognozase pentru a-si reveni.

Mai multe informatii despre planurile de economisire vor fi facute publice pe data de 8 noiembrie, cand compania isi va prezenta rezultatele financiare.

Analistii se asteapta ca Siemens sa anunte un profit trimestrial de 27,6%, ceea ce reprezinta cel mai scazut nivel din ultimii doi ani.

La sfarsitul lunii iunie, Siemens avea 410.000 de angajati, din care 129.000 sunt din Germania.

Siemens se afla inca pe primul loc pe anumite segmente de piata, precum software-ul care permite productia automata in fanrici sau tehnologia pentru scanarea MRI a corpului uman, unde concureaza cu companii precum General Electric sau ABB.

Concurentii Siemens insa au aplicat programe de reducere a costurilor, care au inclus concedieri sau cresteri de preturi.

Siemens a investit in energia regenerabila si in cercetare. Cheltuielile companiei germane in domeniul cercetarii si dezvoltarii au atins valoare de 3,14 miliarde de euro.

Afacerile derulate de Siemens in domeniul energiei solare, al energiei eoliene si hidroenergetic au inregistrat o scadere de 40% a comenzilor.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Siemens concedieri, #siemens rezultate financiare, #Siemens inchidere unitati, #probleme fincanciare Siemens , #Rezultate financiare