China se lanseaza pe piata 3G

Luni, 13 Martie 2006, ora 13:57
933 citiri

Probele finale pentru telefonia de generatia a treia intra in linie dreapta.Probele finale pentru telefonia de generatia a treia in sistemul TD-SCDMA (Time Division-Synchronous Code Division Multiple Access), productie chineza, vor incepe luna aceasta, reprezentand ultima faza inainte de aprobare, transmit agentiile internationale de presa.

Un functionar din Ministerul Industriei Informatiei (MII) a confirmat ca noua tehnologie va fi probata de China Telecom in orasul nordic Baoding, de China Netcom in orasul oriental Qingdao si de China Mobile in orasul sudic Xiamen.

In afara de acesti trei operatori, trei companii vor furniza tehnologia necesara pentru reteaua de comunicatii, si anume companiile chineze Datang Mobile si ZTE si firma mixta TD-Tech, formata din compania germana Siemens si cea chineza Huawei.

Tehnologia TD-SCDMA intra astfel in linie dreapta, dupa o serie de ani de indoieli legate de aprobare, datorita capacitatii de indeplinire a standardelor internationale: cel european - WCDMA (Wide Code Division Multiple Access) si cel american - CDMA2000 (Code Division Multiple Access).

Aceste trei sisteme reprezinta tehnologia de comunicatii de generatia a treia care permite transmisia de date in banda larga si cu multiple aplicatii (date, voce, imagini etc).

Desi China a utilizat tehnologia europeana de generatia a doua (GSM), intentioneaza acum sa lanseze propriul standard in zonele imensei piete nationale (400 milioane de telefoane mobile) pentru a promova inovatia tehnologica si, in acelasi timp, sa impiedice patrunderea celei straine.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!