IT&S prevede vanzari de peste 33 milioane euro, pana la finele anului

Miercuri, 06 August 2008, ora 13:12
1380 citiri
IT&S prevede vanzari de peste 33 milioane euro, pana la finele anului

Importatorul si distribuitorul unor marci clasa A pe categoriile Copy & Print, Document Management & IT Solutions si Imaging & Multimedia, IT&S, estimeaza vanzari de peste 33 milioane euro, pana la sfarsitul anului 2008, potrivit oficialilor companiei. Potrivit companiei, dupa un an si jumatate de contract direct cu Dell (importator si distribuitor direct), compania a obtinut in trimestrul doi al anului 2008 cele mai bune rezultate dintre toti distribuitorii Dell si anume 35% din vanzarile Dell pe Romania si a devenit principalul furnizor de laptop-uri din Romania cu o cota de piata de 22,3% comparativ cu 19,8%, cota de piata de anul trecut.


"In industria noastra laptop-urile continua sa aiba cea mai buna crestere, dublandu-si vanzarile in unitati fata de 2007. Numai in trimestrul doi, IT&S a vandut in unitati 6.600 de laptop-uri Dell, acest numar totalizand 35% din vanzarile Dell pe Romania si peste 8% din piata(numai pe Dell). Nu sunt de neglijat nici celelate game de produse. Desi partea cea mai mare au reprezentat-o portabilele, cresterea s-a manifestat si pe celelalte game de produse cum ar fi PC-urile, statiile grafice, monitoarele, serverele si solutiile.", a declarat Chief Operating Officer IT&S, Dana Iorga.


Tot in trimestrul doi, IT&S a obtinut numai din vanzarea produselor Dell o cifra de afaceri de sase milioane dolari. Pentru cea de-a doua jumatate a anului, oficialii de la IT&S previzioneaza vanzari de produse Dell de peste 15 milioane dolari, varful de vanzari pe aceste produse preconizandu-se a fi intre 15 octombrie si 25 decembrie, spun acestia.


"Compania IT&S a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 24 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 71% fata de anul anterior, iar in 2008 isi propune o crestere de 35%.", a adaugat Iorga.


Potrivit oficialilor, in ceea ce priveste rezultatele pe categoria de produse IT, in 2007 aceste produse au reprezentat aproximativ 60% din cifra de afaceri a companiei, cele mai vandute produse din aceasta gama fiind laptop-urile cu o crestere de 200% in 2007 fata de 2006. De la inceputul anului 2008 si pana acum compania a vandut 11.700 de portabile Dell.


IT&S este o companie cu peste 14 ani vechime, ce activeaza in industria de IT&C ca importator si distribuitor al unor marci clasa A pe urmatoarele categorii: Copy & Print, Document Management & IT Solutions si Imaging & Multimedia. Brandurile distribuite pana in prezent de IT&S sunt urmatoarele: Canon, Dell, Fujitsu - Siemens Computers, Nec, Transcend si SMC. IT&S este o companie cu capital 100% romanesc, cu peste 3000 de distribuitori.