ProCA Romania si Fujitsu Siemens Computers devin parteneri

Miercuri, 04 Octombrie 2006, ora 15:42
1317 citiri

Divizia de IT a grupului RTC Holding, ProCA Romania, a incheiat un parteneriat cu compania Fujitsu Siemens Computers Romania (FSCR), iar in primul an isi propun o cifra de afaceri de patru milioane euro, informeaza un comunicat al celor doua companii.Prin acest parteneriat, ProCA Romania va distribui pentru Siemens produse din segmentul B2B gama 'professional', iar pentru retail si-a propus dezvoltarea gamei 'consumer' in reteaua magazinelor media Diverta si Best Computers.

'Fujitsu Siemens Computers produce gama de produse 'profesional' in Germania si pe cea 'consumer' in Japonia, astfel nivelul preturilor este unul mediu-ridicat, accentul punandu-se pe calitatea procesului de productie si nu pe pret. Compania detine pe segmentul de piata al portabilelor, o cota de piata de 21,5 procente, ceea ce reprezinta o crestere generala cu peste 130 de procente fata de anul 2005.

La nivel international, Fujitsu Siemens Computers a incheiat anul financiar 2005 cu un venit de 6,7 miliarde euro, continuand astfel tendinta de crestere de 12 procente fata de anul fiscal precedent.

ProCA isi desfasoara activitatea pe piata romaneasca din 1995. In 2005, compania a devenit membru RTC Holding, iar din 2006 ProCA este brandul de distributiei IT&C al Grupului RTC. Reteaua sa de distributie cuprinde peste 2.000 de dealeri activi in toata tara.

Grupul RTC este prezent pe piata IT&C pe zona de retail (prin Best Computers) si pe piata de solutii IT (prin Sistec-Sbsol, o divizie specializata pe acest domeniu).

In 2005, Grupul RTC a obtinut un rulaj de 237 milioane euro, din care 25 la suta provin din activitatile desfasurate pe piata de IT.

Pentru 2006, cifra de afaceri estimata la nivelul intregului Grup pe zona IT este de 100 milioane euro, in crestere cu 30 la suta din rulajul total estimat de Grup (275 milioane euro) pentru finele acestui an.

Rompres