Profitul Siemens a scazut la 1,67 miliarde euro in T3

Joi, 30 Iulie 2009, ora 13:53
1214 citiri
Profitul Siemens a scazut la 1,67 miliarde euro in T3

Grupul Siemens a afisat joi o scadere accentuata a profitului operational din al treilea trimestru, in contextul in care recesiunea mondiala a afectat principalele activitati industriale ale companiei germane, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Siemens a anuntat ca profitul operational in cadrul diviziilor de energie, sanatate si industrie a scazut cu 21% in al treilea trimestru fiscal, ce s-a incheiat la finalul lunii iunie, la 1,67 miliarde euro.

In ciuda scaderii accentuate, profitul a depasit estimarile analistilor. Insa numarul comenzilor noi, un indicator al viitoarelor vanzari, a inregistrat un declin mai accentuat decat se estima, de 28%, la 17,16 miliarde euro.

Analistii estimau, in cadrul unui sondaj Reuters, o scadere de 26% a profitului operational si o reducere de 26% a noilor comenzi.

Aceasta a fost prima scadere trimestriala a profitului operational si a veniturilor Siemens, dupa ce, in ultimele doua trimestre, diviziile de energie si sanatate au ajutat comapnia sa reduca impactul recesiunii.

Cu o paleta de produse ce variaza de la turbine si trenuri de mare viteza la aparate auditive si becuri, Siemens este un barometru al economiei germane, care a dat semne de redresare, in ciuda faptului ca exporturile si investitiile se confrunta in continuare cu probleme.

Analistii a spus ca Siemens va resimti impactul recesiunii abia dupa luna martie, pentru ca majoritatea produselor sunt livrate la doi ani de la inaintarea comenzii.

Siemens si-a confirmat estimarile de profit pentru 2009, la aproape 6,6 miliarde euro. Analistii au estimat ca anul fiscal 2010 va fi mai dificil decat cel ce se va incheia in septembrie 2009, si au prevazut ca grupul va fi nevoit sa diminueze anul viitor capacitatea de productie. 

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#profit, #recesiune, #siemes , #stiri Siemens