Rusia, impotriva preluarii producatorului de turbine Power Machines de catre Siemens

Miercuri, 12 Septembrie 2007, ora 15:06
866 citiri

Biroul anti-monopol din Rusia a informat, miercuri ca a respins oferta facuta de conglomeratul industrial german Siemens privind cumpararea unei participatii majoritare la producatorul rusesc de turbine Power Machines, anunta Reuters.

"In cazul in care tranzactia ar fi fost finalizata, compania germana ar fi controlat aproximativ 50% din piata ruseasca a echipamentelor destinate sectorului energetic, ce i-ar asigura o pozitia dominanta pe aceasta piata", a anuntat biroul rusesc anti-monopol, intr-un comunicat.

Siemens, care detine deja 25% din producatorul de turbine, a declarat ca nu intentioneaza sa achizitioneze o participatie majoritara.

In trecut, tentativele conglomeratului german de a prelua controlul asupra companiei Power Machines au fost stopate de autoritatile din Rusia, care au oferit motive legate de siguranta nationala.

Grupul rusesc Interros, vehicul financiar al miliardarilor Vladimir Potanin si Mihail Prohorov, anuntase ca a semnat un acord privind vanzarea participatiei sale de 30,4% din Power Machines unui investitor strategic rus, insa nu a oferit detalii despre identitatea acestui investitor.

Directorul general adjunct al Interros, Serghei Batehin, a precizat ca aceasta tranzactie ar putea fi finalizata imediat dupa ce autoritatea rusa anti-monopol va da un verdict in acest sens.

Surse apropiate de Interros au precizat ca aceasta participatie ar putea fi vanduta lui Alexei Mordasov, ce controleaza grupul siderurgic Severstal si vrea si compania Power Machines.

Magnatul rus Oleg Deripaska, al carui "imperiu" economic este controlat prin vehiculul financiar Basic Elements, s-a aratat de asemenea interesat de preluarea producatorului de turbine.

Ambii magnati au primit acordul din partea autoritatii rusesti anti-monopol privind realizarea unei oferte de preluare.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.