Siemens Bucuresti se divizeaza

Vineri, 05 Ianuarie 2007, ora 14:08
1095 citiri

Asociatii Siemens Bucuresti au decis divizarea partiala a societatii intr-o noua societate denumita Siemens Enterprise Communications, potrivit informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial.

Ca urmare a divizarii, capitalul social al societatii Siemens Bucuresti se va reduce la circa 136.000 de lei (40.000 euro), iar valoarea unei actiuni se va reduce la 866 lei.

Asociatii Siemens Bucuresti sunt doua companii austriece cu sediul in Viena. Asociatul majoritar al Siemens Bucuresti este compania austriaca Siemens Aktiengesellschaft care detine 98,73 %, cu un numar de 155 de parti sociale, avand o valoare de 134.230 lei (39.500 euro). Celalalt asociat este societatea austriaca Kabel und Drahtwerke AG detinand 1,27 % din societatea romaneasca.

Activitatile desfasurate de Siemens Bucuresti acopera sistemele de transporturi feroviare, transport si distributie de energie, furnizarea de echipamente medicale pentru spitale si clinici, retele de comunicatii, centrale telefonice, sisteme de securitate pentru cladiri, automatizari si actionari industriale. In afara de compania regionala Siemens Bucuresti, Siemens mai este prezent in Romania prin intermediul centrelor de cercetare si dezvoltare in industria auto pe care le detine Siemens VDO Automotive la Timisoara si Iasi si a centrelor R&D pentru diverse aplicatii detinute de Siemens Program System and Engineering (Siemens PSE) la Brasov si Cluj-Napoca. De asemenea, Siemens mai detine la Sibiu trei unitati de productie unde sunt fabricate diverse componente pentru domeniul industrial.

Printre firmele cu participatie Siemens in Romania se numara: Forte Business Services, BSH Electronice, Fujitsu Siemens Computers Reprezentanta, Siemens PSE Romania SRL, Siemens VDO Automotive, Siemens Motor Systems, OSRAM Romania, Siemens Electrical Installation Technology, SIMEA, SYKATEC Systems Components Application Technology, Amsbg. Siemens are in prezent in Romania aproximativ 3.100 de angajati, preconizandu-se pentru anul viitor angajari masive in special la unitatea de productie Siemens VDO de la Timisoara si in centrele R&D de la Iasi si Cluj-Napoca, potrivit paginii de internet a companiei romanesti.

Siemens Romania a avut o crestere semnificativa in anul financiar 2006, rata de crestere fiind mai mare decat media la nivel global. Astfel, cifra de afaceri realizata de companiile Siemens din Romania a avut o valoare de 290,3 milioane de euro in 2006, in crestere cu 21% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005. Siemens SRL, care functioneaza ca societate regionala si filiala locala a Siemens AG Austria, a realizat o cifra de afaceri de 205,7 milioane de euro in 2006, in crestere cu 19% comparativ cu anul financiar 2005. La acest nivel de afaceri, profitul net inregistrat de Siemens SRL a atins un nivel de 3,5 milioane de euro in 2006, cresterea fiind de aproximativ de 2,5 ori mai mare fata de anul 2005, potrivit paginii de internet a Siemens Bucuresti.

Printre cele mai importante investitii realizate de Siemens in Romania se numara unitatea de productie inaugurata in anul 2006 de Siemens VDO Automotive la Timisoara, unde se produc componente hardware pentru industria auto. In aceasta fabrica s-au investit pana in prezent 25 de milioane de euro, urmand ca in urmatorii cinci ani sa fie investiti inca 35 de milioane de euro in extinderea facilitatilor de productie si in dotarea cu echipamente. Aceasta este cea de-a doua unitate de productie ca marime pe care Siemens VDO Automotive o detine in intreaga lume.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)