Siemens isi reduce costurile cu 500 de milioane de euro si va concedia 2.900 de angajati in Germania

Marti, 25 Septembrie 2018, ora 11:06
1436 citiri
Siemens isi reduce costurile cu 500 de milioane de euro si va concedia 2.900 de angajati in Germania
Foto: CC0 Creative Commons

Grupul industrial german Siemens a anuntat ca va renunta la aproximativ 2.900 de angajati in Germania, ca parte a unui program mai amplu de masuri destinat reducerii costurilor cu 500 de milioane de euro.

Masurile sunt destinate sa sporeasca competitivitatea diviziilor Power & Gas (PG) si Process Industries and Drives (PD), a precizat Siemens, transmite Reuters.

Tranzitia la energiile regenerabile are un impact semnificativ asupra pietei de turbine mari pentru centralele pe gaz, ceea ce afecteaza rezultatele Siemens si obliga grupul sa isi restructureze divizia de Power & Gas (PG) . Analistii nu se asteapta ca cererea pentru turbine mari pentru centralele pe gaz sa se redreseze in viitorul apropiat.

"Acordul la care am ajuns cu angajatii este crucial pentru imbunatatirea competitivitatii noastre. Concedierile sunt planificate in urmatorii doi ani", a afirmat Lisa Davis, membru al Consiliului de Administratie al Siemens AG.

La divizia Power & Gas din Germania vor fi reduse costurile cu 270 de milioane de euro. Aproximativ 2.900 de angajati vor fi concediati in Germania, fata de un numar de 3.400 anuntat in noiembrie, iar unitatile din Goerlitz si Berlin isi vor continua operatiunile, a anuntat Siemens.

Compania a adaugat ca va scoate la vanzare fabrica sa din Leipzig in timp ce unitatea din Erfurt va fi restructurata iar uzina din Offenbach va fi inchisa.

In noiembrie, Siemens anunta ca va concedia pe plan global 6.900 de angajati, majoritatea la divizia PG. Aproximativ 3.400 dintre angajatii concediati vor fi din Germania.

Conform acordului, vor fi reduse locurile de munca de la fabricile Siemens din Berlin, Duisburg, Mulheim si Erfurt.

Operatiunile de la unitatile Offenbach si Erlangen din vestul Germaniei vor fi combinate iar in cele din urma fabrica din Offenbach va fi inchisa.

Ca parte a acordului cu sindicatele, Siemens va investi inca 100 de milioane de euro pentru reorientarea profesionala a angajatilor, inclusiv dezvoltarea competentelor digitale.

Excluzand afacerile legate de servicii, divizia PG are pe plan global aproximativ 30.000 de angajati, din care 12.000 sunt in Germania.

Siemens, concern care produce o gama variata de produse - de la trenuri la turbine - are o prezenta importanta si pe piata din Romania.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Siemens concedieri, #Siemens concedieri Germania , #stiri Siemens