Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Siemens va imbunatati performantele ArcelorMittal Galati

Siemens va imbunatati performantele ArcelorMittal Galati

Siemens va implementa, pana in 2013, un program informatic de planificare si control al productiei in combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati, a anuntat compania germana, printr-un comunicat de presa, transmite corespondentul NewsIn. 

Softul, numit Manufacturing Execution System (MES), va fi implementat pana la sfar?itul anului 2013 ?i va duce la imbunatatirea performantelor combinatului galatean.

"MES faciliteaza plasarea fiecarei comenzi in productie, in timp ce controleaza stocurile ?i capacitatea existenta de topire ?i de turnare, laminoarele de benzi la cald, laminoarele de benzi la rece ?i laminoarele de tabla groasa.


Scopul acestui flux informational atotcuprinzator este acela de a controla productia mai rapid ?i mai flexibil, mentinand totodata o calitate ridicata a produselor ?i reducand consumul de energie ?i de materie prima", se arata in comunicatul de presa emis de Siemens dupa semnarea contractului cu ArcelorMittal Galati.


Conform aceleia?i surse, MES ajuta ?i la stabilirea indicatorilor de performanta ai combinatului, contribuind astfel la imbunatatirea continua a fluxului de productie.

Programul informatic va fi implementat in unitatea galateana de experti provenind de la doua firme ale grupului german: Siemens VAI Metals Technologies ?i Quintiq. Valoarea contractului incheiat de nemtii de la Siemens cu producatorul de otel din sudul Moldovei nu a fost facuta publica, dar surse din interiorul combinatului siderurgic au dezvaluit ca ea ar fi de ordinul catorva milioane de euro.

Reducerea consumului de materie prima ?i de energie, imbunatatirea calitatii produselor ?i cre?terea competitivitatii ArcelorMittal Galati au constituit principalele obiective ale actualei echipe manageriale, inca de la instalarea acesteia, in 2009.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1723 ori
Citeste mai multe desprearcelor mittal siemens