Directorul general SIF Moldova, reales. Va administra active de 261 milioane de euro

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 09:39
1926 citiri
Directorul general SIF Moldova, reales. Va administra active de 261 milioane de euro
Sursa foto: Ziaruldebacau.ro

Adunarea Generala a Actionarilor Societatii de Investitii Financiare Moldova a ales, la sfarsitul acestei saptamani, noul Consiliu de Administratie si a stabilit un dividend de 0,24 de lei pe actiune pentru anul 2012.

Costel Ceocea si Claudiu Doros, presedintele director general si vicepresedintele SIF Moldova, institutie ce are sediul central la Bacau, au fost realesi pe aceleasi functii.

Actionarii au procedat la desemnarea, dintr-un lot de 20 de candidati, a celor sapte membri ai noului Consiliu de Administratie pentru un mandat de patru ani, organ care a decis, apoi, cine va ocupa primele doua functii executive in societate.

Din noul CA fac mai fac parte Horia Ciorcila, Radu Hanga, Andrei Hrebenciuc, Catalin Iancu si Octavian Radu. Ultimii doi membri au fost alesi la al doilea tur de scrutin.

Desemnarea noului CA al SIF Moldova s-a realizat la al doilea termen de convocare a AGA dupa ce, cu o zi inainte, la primul termen, nu a fost intrunit cvorumul necesar, deoarece unii actionari aflati la reuniune nu au vrut sa-si valideze prezenta.

Adunare Generala cu peripetii

Nici la al doilea termen Adunarea Generala a Actionarilor Extraordinara nu a avut cvorumul cerut, astfel incat forumul nu a putut avea loc, dar pentru ca in AGA Ordinara cvorumul, la a doua convocare, nu mai era necesar, adunarea si-a desfasurat lucrarile.

Reuniunea a durat aproape opt ore, dupa ce inca de la inceput un grup compact de opozanti ai fostului CA si, mai ales ai presedintelui Costel Ceocea, a creat presiune prin intrebari, solicitari de clarificare si acuzatii de ilegalitate a modului de organizare si desfasurare a adunarii. Numai desemnarea membrilor secretariatelor de lucru ale AGA Ordinara a durat, astfel, circa trei ore.

Verdictul final in alegerea noii conduceri va fi dat, insa, de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, care trebuie sa valideze noul CA, organismul care va decide soarta unor active nete cifrate la peste 261 milioane euro, impartite in aproape 520 de milioane de actiuni.

AGA Ordinara a SIF Moldova a aprobat cele 19 puncte ale ordinii de zi, intre care Raportul de activitate si realizarile financiare ale anului 2012, Programul de actiune pe acest an si Bugetul de venituri si cheltuieli. De asemenea, s-a aprobat un dividend de 0,24 de lei pe actiune, pentru anul trecut, o propunere ulterioara celei facute initial de vechiul CA, de numai 0,17 lei pe actiune.

SIF Moldova este a saptea in topul profitabilitatii pentru 2012, realizat de Bursa de Valori Bucuresti, avand anul trecut la acest indicator peste 137 milioane lei, ceea ce reprezinta o rata a profitului de 49,8%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#conducere SIF Moldova, #active SIF Moldova, #AGA SIF Moldova, #acuzatii SIF Moldova , #Management