SIF Moldova saluta majorarea pragului de detinere la SIF-uri

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 15:52
1324 citiri
SIF Moldova saluta majorarea pragului de detinere la SIF-uri

Reprezentantii SIF Moldova considera ca majorararea pragului de detinere la SIF-uri la 5% este benefic atat pentru dezvoltarea pietei de capital romanesti, cat si a societatilor de investitii financiare, si ca transmite un semnal pozitiv pentru cresterea increderii investitorilor.

"Consiliul de Administratie al SIF Moldova ia act cu satisfactie de hotararea Camerei Deputatilor privind majorararea pragului de detinere la SIF-ui de la 1% la 5%, apreciind ca acest eveniment este benefic atat pentru dezvoltarea pietei de capital romanesti, cat si a societatilor de investitii financiare, transmitand un semnal pozitiv pentru cresterea increderii investitorilor institutionali romani si straini", se arata intr-un comunicat transmis Bursei.

Potrivit reprezentantilor SIF Moldova, posibilitatea crescuta de implicare a investitorilor institutionali in cadrul actionariatului SIF Moldova creeaza premise favorabile pentru implementarea politicilor investitionale, modificarea actului constitutiv si dezvoltarea societatii in acord cu principiile de guvernanta corporativa.

Proiectul de lege privind majorarea pragului de detinere la SIF-uri de la 1% la 5% a fost adoptat joi de Camera Deputatilor, for decizional.

Majorarea pragului de detinere la SIF-uri a determinat o crestere la bursa a acestora cu 15%

Principala modificare adusa in lege arata ca "orice persoana poate dobandi cu orice titlu sau poate detine singur ori impreuna cu persoanele cu care actioneaza concertat actiuni emise de catre societatile de investitii financiare rezultate din transformarea fondurilor proprietatii private, dar nu mai mult de 5% din capitalul social al societatilor de investitii financiare".

In 2005, pragul de detinere la SIF-uri fusese majorat de la 0,1% la 1%.

SIF-urile au crescut joi cu 15% la Bursa dupa anuntarea deciziei de majorare a pragului. In jurul orei 13.00, SIF-urile si-au temperat cresterile la 9%.

Proiectul de majorare a pragului de detinere la SIF-uri a fost initiat in iunie 2009 si aprobat de Senat in noiembrie 2009.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#majorare prag SIF, #sif moldova, #prag detinere SIF , #Rezultate financiare