Basescu, studentilor moldoveni:La sfarsitul anului vom satisface 10.000 de cereri de cetatenie lunar

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 09:27
1074 citiri
Basescu, studentilor moldoveni:La sfarsitul anului vom satisface 10.000 de cereri de cetatenie lunar

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la Iasi, la intalnirea cu studentii moldoveni la care a participat cu omologul de la Chisinau, ca pana la finele anului partea romana va ajunge sa satisfaca 10.000 de cereri de cetatenie lunar, precizeaza Mediafax.

"Invitatia mea catre fiecare dintre dumneavoastra si catre toti la un loc este: la Iasi sau in Romania, simtiti-va ca acasa!", a spus Basescu.

El a abordat si subiectul legat de acordarea cetateniei romane.

"Ma uitam pe ce se intampla - pentru ca este un lucru pe care il urmaresc cu mare atentie -, ma uitam pe ce se intampla la Ministerul Justitiei in evolutia de la modificarea Legii si luna trecuta s-a ajuns la acordarea a 5.300 de cetatenii. Aparatul nou pus in functiune nu este inca suficient de eficient pentru ca obiectivul nostru este sa satisfacem 10.000 de cereri pe luna. Si va asigur ca, pana la sfarsitul anului, vom ajunge la aceste cifre pentru ca avem toate resursele sa o facem", a spus Basescu.

El a tinut sa se refere si la o acuzatie formulata in 2007 de fostul presedinte Moldovean, Vladimir Voronin, care spunea ca Romania este ultimul imperiu din Europa.

"Acum, as vrea sa lamuresc subiectul cu imperiul in Romania, cu imperialismul despre care a amintit domnul presedinte Ghimpu si pe care ne-o reprosa domnul presedinte Voronin. Sa stiti ca singurul care vorbeste cu adevar despre acest lucru este premierul Italiei, Silvio Berlusconi. El spune asa: «Domnule presedinte, in 101-102, 105-106 e.n., noi sub Traian v-am invadat. Acum ne-ati invadat voi, tot sub un Traian».Si armatele romane n-au fost un milion, sa stiti, cat suntem noi in Italia acum", a mai spus Basescu.

#basescu cetatenie romana republica moldova , #stiri Silvio Berlusconi