Berlusconi: Christine Lagarde ar fi o alegere excelenta

Joi, 19 Mai 2011, ora 23:31
1420 citiri
Berlusconi: Christine Lagarde ar fi o alegere excelenta

UE este in masura sa prezinte o candidatura de foarte mare calitate pentru conducerea FMI, in opinia presedintelui francez, Nicolas Sarkozy. De asemenea, premierul italian, Silvio Berlusconi spune ca ministru francez de de Finante Christine Lagarde ar fi o alegere excelenta.

"Uniunea Europeana, ale carei state membre sunt, impreuna, cel mai mare actionar al Fondului, este in masura sa prezinte o candidatura de foarte mare calitate.

Europa trebuie sa aleaga unitatea", afirma un comunicat al Presedintiei franceze, citat de AFP.

Comunicatul nu citeaza nici un nume, insa numele lui Lagarde este evocat tot mai insistent de presa si reprezentantii unora dintre guvernele europene pentru succesiunea in functie a lui Dominique Strauss-Kahn, care a demisionat in urma acuzatiilor de agresiune sexuala formulate in SUA.

"Presedintele Republicii a luat act de demisia devenita inevitabila a lui Dominique Strauss-Kahn din functia de director al Fondului Monetar International", se arata in declaratia Palatului Elysee.

Sarkozy isi exprima tot sprijinul pentru FMI, care, "sub autoritatea directorului sau general, a contribuit, intr-o conjunctura in mod special dificila, la mentinerea stabilitatii financiare mondiale si reluarea cresterii economice", potrivit comunicatului citat.

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a apreciat, intr-un comunicat publicat joi seara, ca ministrul francez al Economiei ar fi "o alegere excelenta" pentru conducerea FMI.

Fondul Monetar International a anuntat, in noaptea de miercuri spre joi, ca Dominique Strauss-Kahn, aflat in detentie la New York, a demisionat din functia de director general, pe care o ocupa din septembrie 2007.

Tarile europene, care vor sa pastreze conducerea FMI dupa demisia lui Strauss-Kahn, au evocat o candidatura a lui Lagarde, insa lista potentialilor candidati este mai extinsa, mai multe tari emergente vrand sa aiba un cuvant de spus.

Comunitatea Statelor Independente a anuntat candidatura guvernatorului Bancii Centrale a Kazahstanului, Grigori Martcenko, iar multi observatori il considera potential candidat si pe fostul ministru de Finante turc Kemal Dervis.

FMI este condus de presedinti europeni din 1946, Statele Unite obtinand in schimb conducerea Bancii Mondiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#director FMI, #nicolas sarkozy, #silvio berlusconi, #FMI, #candidati FMI, #candidatura FMI , #stiri Silvio Berlusconi