Berlusconi vrea sa incurajeze creditele de consum

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 10:32
938 citiri
Berlusconi vrea sa incurajeze creditele de consum

Presedintele Consiliului italian de ministri, Silvio Berlusconi, a promis marti ca guvernul, care ar urma sa adopte in cursul saptamanii masuri de sprijin pentru industria automobilului, va sustine, de asemenea, industria electrocasnica, precum si creditul de consum, relateaza AFP.

'Pregatim si alte masuri pentru sustinerea sectoarelor strategice ale economiei noastre, precum sectorul automobilului, cel al componentelor, sectorul care produce aparatura electrocasnica si altele, precum si pentru sustinerea creditului de consum', a declarat Berlusconi in cadrul unei interventii televizate.

Guvernul italian, care a convocat saptamana trecuta o masa rotunda privind constructia de automobile, ar urma sa adopte in cursul saptamanii masuri de sprijin, a caror suma ar fi, potrivit presei, de 300-400 milioane de euro.

Berlusconi a estimat din nou suma totala a interventiei guvernului impotriva crizei la 80 miliarde de euro, suma contestata de opozitie, deoarece folosirea unei mari parti din fonduri era prevazuta inainte de criza.

'Cred ca va fi vorba de o cifra care nu va fi mica si totalul interventiilor, utilizand si fonduri europene si regionale, ar putea ajunge la 80 miliarde de euro', a afirmat Berlusconi, precizand ca guvernul sau a deblocat deja 40 miliarde de euro.

Potrivit opozitiei, guvernul n-a deblocat decat 5 miliarde de euro, sub forma unui set de masuri anticriza adoptate de catre guvern la sfarsitul lunii noiembrie.

 

#Berlusconi, # credite consum, # masuri sprijin, # sustinere , #stiri Silvio Berlusconi