Fiat: Daca Guvernul nu intervine, 60.000 de muncitori vor sta acasa

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 10:02
1141 citiri
Fiat: Daca Guvernul nu intervine, 60.000 de muncitori vor sta acasa

Seful grupului auto Fiat, Sergio Marchionne, a declarat ca 60.000 de angajati din sectorul auto risca sa ajunga in somaj in Italia, daca guvernul nu ia masuri de sprijinire a sectorului, relateaza AFP.

"Daca Guvernul nu intervine, riscul ca 60.000 de oameni care lucreaza in sectorul auto italian sa stea acasa este real", a avertizat Marchionne.

Seful Fiat a lansat avertismentul cu doua zile inainte de o masa rotunda dedicata sectorului auto si convocata la Roma, la sediul guvernului, de catre premierul Silvio Berlusconi, in conditiile in care oficialul exclusese anterior posibilitatea de a ajuta acest sector.

"Ne asteptam la masuri pentru intregul sector auto, care este pe cale sa vanda cu 60% mai putine masini decat anul trecut", a adaugat seful Fiat. "Nu este vorba despre un ajutor pentru Fiat, ci despre relansarea unui intreg sector de productie si a intregii economii", a atras atentia Marchionne.

Grupul auto italian a anuntat in a doua parte a saptamanii trecute ca se asteapta la un an foarte slab in 2009, "cel mai greu trait vreodata", potrivit declaratiilor lui Marchionne. Fiat a revizuit, totdata, in scadere drastica estimarile pentru profiturile anuale.

Fiat, care a luat decizii majore de trimitere a angajatilor in somaj tehnic, din toamna incoace, a anuntat saptamana trecuta sindicatele ca in februarie si martie vor urma noi saptamani de somaj tehnic.

In 2008, Fiat a inregistrat o scadere cu 16,2% a profitului net, la 1,72 miliarde euro, in conditiile in care cifra de afaceri a crescut cu 1,5%, la 59,36 miliarde. Numarul de automobile vandute a scazut cu 3,6% in 2008, la 2,15 milioane de unitati.

Sursa: Bloombiz

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#auto, #fiat, #muncitori, #somaj , #stiri Silvio Berlusconi