IL GIORNALE: Discutii in Italia pe tema decretului privind expulzarile

Marti, 06 Noiembrie 2007, ora 12:25
1108 citiri
IL GIORNALE: Discutii in Italia pe tema decretului privind expulzarile

IL GIORNALE (Italia) - Tema securitatii continua sa tina capul de afis pe valul de indignare pricinuit de teribila tragedie a unei femei din Roma, moarta ca urmare a agresiunii din partea unui roman. Guvernul italian a pregatit rapid un decret privind expulzarile, opozitia italiana s-a declarat gata sa-l discute si eventual sa-l voteze.

Luni, Casa Libertatii (CDL, coalitie de centru-dreapta) va discuta decretul respectiv pentru a decide o pozitie comuna.

"Problema securitatii este o chestiune grava, simtita de toti italienii ca fiind o prioritate. Este un decret al guvernului. Noi ne intalnim azi pentru a-l studia si pentru a vedea daca exista posibilitati de a propune amendamente". Intors la palatul Graziolli, Silvio Berlusconi schimba cateva cuvinte cu ziaristii: "Aceste amendamente - subliniaza el - trebuie impartasite de intreaga CDL". La ora 13 a inceput intalnirea la varf a centru-dreptei pe tema securitatii.

Prodi ureaza o convergenta a opozitiei asupra decretului privind securitatea. "Este problema lor, a opozitiei. Decretul nostru este foarte clar, chiar acum am vorbit cu presedintele Republicii Romane caruia i-am explicat pozitia italiana si motivatia decretului. Cred ca in aceasta problema opozitia nu va avea obiectii substantiale, altfel isi contrazice propria pozitie". "Nu exista nici o frictiune cu Romania" - a raspuns Prodi jurnalistilor - anuntand ca "peste cateva zile primul ministru roman va veni in Italia. Va trebui sa rezolvam problemele prin cooperarea intre cele doua tari" - explica premierul.
"Datoria opozitiei este aceea de a recepta strigatul de durere al italienilor. O linie comuna a opozitiei privind securitatea este necesara acum" - subliniaza liderul UDC, Pier Ferdinando Casini, care repeta necesitatea "realizarii in parlament a unei intelegeri largi, dar asupra unui decret care nu face rabat. Exista atatia extracomunitari onesti care sunt respectati si pe care noi ii respectam, dar cel mai bun mod pentru a face acest lucru - a concluzionat Casini - este sa reprimam dur delincventa si ilegalitatea fara a face rabat".

"Nu spun o noutate - zice presedintele Senatului, Marini - este un lucru pe care il repet mereu: cand este vorba de un interes fundamental pentru tara si o chestiune atat de relevanta, care atinge sentimentele opiniei publice, este nevoie de un efort de unitate. Si spun aceasta in calitate de presedinte al unei Camere, care nu are o majoritate certa".

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.