Italia va gazdui o reuniune a liderilor G20

Luni, 09 Martie 2009, ora 15:22
1541 citiri
Italia va gazdui o reuniune a liderilor G20

Premierul italian Silvio Berlusconi a anuntat luni ca tara sa va gazdui o reuniune a liderilor G20 la finalul summitului G8 din Sardinia din iulie, iar discutiile lor se vor concentra asupra noilor reguli pentru sistemul financiar, relateaza Reuters.

"Vom avea si un G20, in a treia zi a reuniunii de la La Maddalena", Sardinia, a declarat el la o conferinta din apropiere de Milano.

"Cu aceasta ocazie, vom pregati un sistem legal, noi reguli pentru a opri securitizarea excesiva in sistemul financiar, folosirea derivatelor care au condus la aceasta criza", a spus Berlusconi, a carui tara detine in prezent presedintia G8.

Un diplomat italian declarase pentru Reuters in ianuarie ca Italia ar fi pregatita sa extinda summitul G8 la unul al G20, organizatie prezidata de Marea Britanie, daca va fi nevoie de o asemenea reuniune dupa summitul din 2 aprilie de la Londra.

G8 include Statele Unite, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franta, Italia, Canada si Rusia, avand obiectivul de a aborda probleme ce merg de la economie pana la mediu.

G20, format din primele 19 economii ale lumii plus Uniunea Europeana, are sarcina de a relansa cresterea si de a reforma sectorul financiar si institutiile de supervizare.

#Italia, #G20, #criza, #Uniunea Europeana, #Berlusconi , #stiri Silvio Berlusconi