Lumea a aflat ce AU VRUT ei. Cei mai tari moguli media din istorie

Sambata, 23 Iulie 2011, ora 01:20
3361 citiri
Lumea a aflat ce AU VRUT ei. Cei mai tari moguli media din istorie

Inca de la inceputurile mass-media, ziarele, radiourile si televiziunile au fost folosite pentru a informa si educa publicul. Patronii de trusturi media s-au folosit la fel de mult de business-urile lor si pentru a controla lumea politicului si pentru a-si consolida puterea.

Iata-i pe cei mai importanti moguli media de pana acum, potrivit Business Pundit.

Silvio Berlusconi

Berlusconi a eliminat intermediarul dintre politica si media. In acelasi timp premier al Italiei si actionar majoritar la una dintre cele mai mari televiziuni private italiene, a reusit sa tina influenta in familie.

Sotia si fratele sau detin cate un ziar national.

A fost acuzat de nenumarate ori de folosire a canalului sau de televiziune pentru a combate criticile la adresa sa.

Ted Turner

Ted Turner Este fondatorul CNN. Insa pana sa investeasca in televiziune, a fost cel mai mare latifundiar al Americii si un adept al filantropiei.

Dusman declarat si peren al lui Rupert Murdoch, l-a invitat pe acesta de nenumarate ori la bataie.

William Randolph Hearst

Imperiul lui Hearst a inceput de la ziarul pe care l-a mostenit de la tatal sau, San Francisco Examiner, ajungand in cele din urma la 30 de ziare.

A creat cel mai mare business de ziare si reviste din lume. Folosindu-si canalele media cu iscusinta, a fost ales de doua ori in Congresul american.

Dupa viata lui Hearst, s-a facut filmul "Cetateanul Kane", unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile.

Max Aitken

A fost ministru de Informatii britanic in timpul primului Razboi Mondial. Dupa ce a castigat controlul ziarului Daily Express, l-a transformat in cel mai bine vandut ziar din lume.

Prin ziarul sau, Aitken putea cladi si distruge cariere. A fost bun prieten cu Winston Churchill.

Joseph Pulitzer

Pulitzer a fost un luptator convins impotriva coruptiei, demascand mai multe afaceri guvernamentale necurate.

La inceput republican, convertit in democrat, Pulitzer ajunge membru al Congresului, dupa care abandoneaza functia oficiala, pentru a se ocupa de ziarele sale.

Pulizer ramane cunoscut in jurnalism, in mare parte datorita premiului cu acelasi nume cu care sunt rasplatiti cei mai buni jurnalisti, in fiecare an.

Henry Luce

A lansat unele dintre cele mai rasunatoare reviste, printre care Time, Life, Fortune si Sports Illustrated.

Un puternic luptator impotriva comunismului, si-a folosit influenta pentru a sprijini gruparile anti-comuniste si dictaturile de dreapta.

Articolul lui Luce, publicat in 1941, in Life, cu titlul "Secolul american" a ajutat SUA sa isi contureze politica externa.

Michael Bloomberg

Primar al New York-ului si unul dintre cei mai bogati americani, Bloomberg detine 88% din compania care-i poarte numele, estimata la 18,1 miliarde de dolari.

Bloomberg L.P. ofera servicii de informare financiara, prin intermediul ziarelor, revistelor, televiziunilor si posturilor de radio care fac parte din grup.

Unii analisti spun ca Bloomberg va candida la functia de presedinte al Americii, la urmatoarele alegeri.

Rupert Murdoch

A inceput cu un ziar in Australia si a ajuns sa conduca un adevarat imperiu media. Acest cuprinde de la tabloide in Anglia la studiourile 20th Century Fox de la Hollywood.

Detine Wall Street Journal si Fox News.

Compania lui Murdoch este implicata intr-un scandal gigant, dupa ce anagajatii tabloidului News of the World, acum inchis, au apelat la interceptari telefonice pentru a face rost de subiecte.

Forbes l-a asezat pe Rupert Murdoch pe locul al 13-lea, in topul celor mai puternici oameni din lume.

#media, #michael bloomberg, #mogul, #pulitzer, #rupert murdoch, #silvio berlusconi , #stiri Silvio Berlusconi