Milioane de italieni sunt in greva generala

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 16:31
1252 citiri
Milioane de italieni sunt in greva generala

Milioane de sindicalisti italieni participa la greva generala impotriva masurilor de austeritate decise de guvern, conform BBC, preluat de NewsIn.

Cursele aeriene au fost anulate, trenurile si autobuzele au ramas pe loc, iar birourile publice au fost inchise.

Guvernul este criticat pentru pachetul de austeritate de peste 45 miliarde de euro si acum se lupta sa il revizuiasca.

"Este un plan pe care tara nu il merita", a spus liderul de sindicat Susanna Camusso, reprezentanta a CGIL, care a convocat greva generala. Sindicatul cere actiuni mai ferme impotriva celor care nu platesc taxe, precum si protejarea locurilor de munca. Sindicatele sunt iritate mai ales de o noua clauza, ce face mai usoara demiterea angajatilor.

La 12 august, guvernul a aprobat mai multe masuri de austeritate, dar, de atunci, a revizuit mai multe dintre ele.

Parlamentul ar urma sa aprobe saptamana aceasta planul de austeritate amendat, pus la punct in graba in vacanta din august, la insistenta Bancii Centrale Europene.

Potrivit corespondentului BBC, revizuirile aproape zilnice in planurile guvernului, discutiile publice nesfarsite pe orice modificare si temerile tot mai mari din partea vecinilor Italiei au pus Italia in centrul crizei din zona euro. Iar acum, milioane de italieni se intorc acasa din vacanta de august, la un viitor si mai nesigur.

Cancelarul german Angela Merkel a comparat problemele Italiei cu cele ale Greciei, iar popularitatea lui Silvio Berlusconi a atins un record negativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#berlusconi, #cursa italia, #greva italia, #italia, #italia austeritate, #zbor italia , #stiri Silvio Berlusconi