Sarkozy, multumit de masurile de austeritate din Italia

Luni, 15 August 2011, ora 09:10
1288 citiri
Sarkozy, multumit de masurile de austeritate din Italia

Purtatorul de cuvant al executivului italian a declarat ca seful Guvernului italian Silvio Berlusconi a discutat cu presedintele francez Nicolas Sarkozy despre planul de austeritate adoptat vineri de Guvernul de la Roma, anunta NewsIn.

Il Cavaliere "a expus interlocutorului sau continutul planului de austeritate aprobat vineri de Consiliul de Ministri", se arata intr-un comunicat citat de Le Figaro.

"El a subliniat in special modul in care masurile decise vor permite ajungerea la un echilibru bugetar in 2013", se adauga in text.
 
"Presedintele Sarkozy si-a exprimat aprecierea pentru masurile adoptate de Guvern", potrivit documentului.

Cei doi oficiali "au convenit sa ramana in continuare in legatura", se afirma in comunicat.

Vineri, Italia a anuntat un plan in valoare de 45 de miliarde de euro, suma cu care Guvernul vrea sa-si reechilibreze bugetul pana in 2013 prin taierea cheltuielilor publice si cresterea taxelor. Este al doilea plan de austeritate bugetara pe care Italia il anunta in decurs de cateva luni.

Planul raspunde cererilor partenerilor europeni si Bancii Centrale Europene, care a conditionat sustinerea pentru Roma prin cumpararea de obligatiuni de adoptarea unor noi masuri economice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sarkozy, #masuri italia, #berlusconi , #stiri Silvio Berlusconi