Doar 4% dintre IMM-urile din UE au candidat pentru finantari europene

Sambata, 27 Octombrie 2007, ora 10:10
1085 citiri
Doar 4% dintre IMM-urile din UE au candidat pentru finantari europene

Aproape 4% dintre cele 20 de milioane de IMM-uri din Europa au concurat pentru a obtine finantare din fondurile europene, iar 1% au reusit, conform unui raport de sinteza al UE, citat de presedintele Microsoft pentru Europa Centrala si de Est cu ocazia lansarii unui portal pentru IMM-uri.Conform raportului, numarul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) care detin informatii clare si corecte despre sursele de finantare din fonduri structurale ajunge la circa noua milioane, ceea ce reprezinta 45% din totalul de 20 de milioane de IMM-uri existente in tarile UE. Din cele 20 de milioane de IMM-uri, circa 800.000 au candidat pentru obtinerea de fonduri, iar 1% dintre acestea au obtinut finantari, a explicat vicepresedintele Microsoft pentru Europa Centrala si de Est, Vahe Torossian, citand un raport de sinteza al Uniunii Europene, facut pentru a evalua impactul fondurilor structurale asupra IMM-urilor.

Microsoft, HP si Banca Transilvania au lansat vineri un serviciu de consultanta online dedicat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), care poate fi accesat gratuit de catre orice IMM si apoi este directionat catre un consultant specializat in accesarea fondurilor europene.

Programul, denumit European Union Grant Advisor (EUGA) a fost implementat in 23 de tari si reprezinta o baza de date completa de finantari pentru IMM-uri si un instrument de mediere intre acestea si programele publice de finantare ale UE. Baza de date contine liste complexe de programe de finantare si subventii corelate cu investitiile in tehnologia informatiilor si comunicatiilor (ICT).

Partenerii implicati in acest proiect - Microsoft Romania, Hewlett-Packard si Banca Transilvania - au pus la dispozitia intreprinzatorilor mici si mijlocii o baza de date completa de surse de finantare. Aceasta baza de date poate fi accesata online gratuit. Portalul web - care poate fi accesat la adresele http://www.resurseimm.ro si http://www.euga.info.ro .- permite IMM-urilor si reprezntantilor din administrattia publica sa vizualizeze informatii despre programele de finanantare privind domeniul tehnologiilor informatiilor disponibilw in UE si despre finantatorii nationali si regionali din majoritatea statelor membre.

Contributia Microsoft in cadrul EUGA consta in suport tehnologic "Tehnologia este a noastra, iar eforturile de marketing nu sunt foarte mari. Noi suntem dispusi sa investim resurse in proiecte de acest fel, iar important pentru noi este declansarea acelui efect de avalansa care aduce o crestere economica din ce in ce mai mare", a spus directorul Microsoft Romania, Silviu Hotaran.


<Bloombiz/>