Silviu Hotaran: Daca prima motivatie este banul, nu este angajatul potrivit pentru echipa ta

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 01:13
5016 citiri
Silviu Hotaran: Daca prima motivatie este banul, nu este angajatul potrivit pentru echipa ta

Invitat in emisiunea Business Adviser, fostul CEO Microsoft Romania, Silviu Hotaran, actual Managing Director la Semper Human, a vorbit despre cele mai bune metode de motivare a angajatilor subliniind faptul ca un lider adevarat trebuie sa conduca impreuna cu acestia si sa demonstreze ca echipa este cea care face ca lucrurile sa se intample.

"Daca vrem sa obtinem sinergie maxima, ar trebui sa avem in echipa o diversitate cat mai mare de tipologie umana cu toate ca suntem tentati sa adunam in jurul nostru oameni care sunt ca noi. Diversitatea creeaza un potential de complementaritate", a declarat Silviu Hotaran, Managing Direct Semper Human.

Acesta este de parere ca un lider adevarat trebuie sa conduca impreuna cu ceilalti.

"Tipul meu preferat de leadership este cel distribuit sau leadershipul 'from behind', care face din fiecare membru al echipei un leader potential", precizeaza Hotaran.

Fostul CEO Microsoft Romania considera ca managerii romani nu stiu sa dea si sa primeasca feedback. In opinia acestuia, feedback-ul negativ le este inconfortabil atat managerilor cat si angajatilor.

Laudati-va angajatii pentru a le reda increderea in sine!

"Ceea ce motiveaza pe fiecare om in parte e foarte diferit. Daca prima motivatie a unui angajat este banul, acela nu este omul potrivit pentru echipa ta", a mai afirmat fostul CEO Microsoft Romania, in cadrul emisiunii Business Adviser.

O alta modalitate de a-i incuraja pe angajati, subliniaza consultantul, este incurajarea acestora, in asa fel incat sa nu se teama de esecuri.

"Noua ne pasa, iar tu contezi"

In opinia consultantului, pentru o productivitate marita a echipei, managerul trebuie sa incerce sa isi cunoasca angajatii si sa le demonstreze ca ii pasa de soarta acestora.

"Cere de la ceilalti mai mult decat oricine altcineva pentru ca ii respecti. In ultima instanta, cere de la tine mai mult decat oricine altcineva", a declarat fostul CEO Microsoft Romania.

Acesta a amintit de un studiu recent, potrivit caruia managerii romani isi asuma raspunderea pentru toate succesele, insa cand li se intampla ceva negativ cauta alte persoane care le sa plateasca oalele sparte.

Cu toate aceste, sublinieaza Hotaran, fiecare manager trebuie sa fie constient de ceea ce este si sa invete ca succesul nu se obtine de unul singur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#angajati, #hotaran, #leadership, #microsoft, #motivare, #romania, #silviu , #stiri Silviu Hotaran