Silviu Hotaran la Business Adviser: Leadership-ul, intre prietenie si datorie la locul de munca

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 23:34
3731 citiri
Silviu Hotaran la Business Adviser: Leadership-ul, intre prietenie si datorie la locul de munca

"Exista perceptia in multe companii ca seful isi are favoritii sai. Este normal si natural ca in viata sa te apropii mai mult de unele persoane, insa acelora cere-le mai mult decat celorlalti. Astfel, vei demonstra ca nu exista favoritisme", a declarat fostul CEO Microsoft Romania, Silviu Hotaran, actual Managing Director Semper Human.

"Un manager trebuie sa dispuna de transparenta si deschidere catre angajati", precizeaza Hotaran. Astfel, afirma acesta, "deschiderea si comunicarea vor avea ca obiectiv reducerea nivelului de zgomot informal, adica barfa".

Hotaran recomanda ca toate ideile de care dispune un manager sa fie cunoscute de toti ceilalti membri ai echipei de management, pentru a nu exista nici un fel de suspiciune. "Lucrul cel mai important in management este sa creezi de la bun inceput asteptarile corecte", precizeaza fostul CEO Microsoft Romania.

Cum ne motivam angajatii?

Trainingurile trebuie sa fie prezentate angajatilor ca o recompensa pentru munca depusa, a declarat Silviu Hotaran. Dupa parerea acestuia, angajatii se impart in doua categorii: cei care primesc training-urile ca pe o posibilitate de autodezvoltare si cei care le privesc ca pe o pierdere de timp.

Feedback-ul este cel mai important motivator, potrivit fostului CEO Microsoft Romania. Un manager trebuie sa dea atat feedback pozitiv cat si negativ, precizeaza Hotaran, insa in momentul in care un manager isi admonesteaza anagajatii trebuie sa stie ce doreste sa obtina: un angajat stresat si plin de energie negativa sau un om motivat.

In astfel de situatii, Silviu Hotaran recomanda managerilor sa se concentreze asupra faptelor si a comportamentului, mai putin asupra persoanei.

Intrebarea "tu ce propui" este un factor de motivare extraordinar care stimuleaza creativitatea colegilor, precizeaza fostul CEO Microsoft Romania. Acesta este de parere ca daca ideea pe care o are unul dintre angajati este acceptata de catre sef, angajatul va deveni responsabil pentru ideea sa si se va simti important in cadrul organizatiei.

"Fa-i pe angajatii tai sa se simta contributori, importanti in firma, sa devina leaderi in acel leadership distribuit", a declarat Silviu Hotaran, Managing Director Semper Human.

"Avem dreptul de a fi tot ceea ce putem fi, insa fiecare decide care va fi drumul pe care va merge", este de parere Hotaran.

Consultantul recomanda atat managerilor cat si angajatilor sa investeasca in dezvoltarea profesionala, sa nu uite de ei insisi pentru ca doar in acest fel pot contribui in cadrul organizatiei. Fostul CEO Microsoft Romania a subliniat ca "fiecare dintre noi suntem CEO-ul propriei noastre vieti".

#angajati, #hotaran, #leadership, #microsoft, #motivare, #romania, #silviu , #stiri Silviu Hotaran