Prigoana a investit 40.000 euro intr-o scoala de stewardese

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 17:16
2737 citiri
Prigoana a investit 40.000 euro intr-o scoala de stewardese

Fly Level, companie infiintata in 2007 de Silviu Prigoana, a deschis luni o scoala privata de insotitori de bord, care a necesitat 40.000 de euro, iar planurile firmei pentru urmatorii 2-3 ani vizeaza investitii de 5 milioane de euro intr-o scoala de pilotaj.

Firma va colabora in acest sens cu companiile Blue Air si Tarom, scrie Mediafax.

Omul de afaceri Silviu Prigoana a infiintat firma impreuna cu Nicu Berla, insa ulterior, dupa ce a fost ales deputat, a decis sa vanda actiunile pe care le detinea, respectiv 70%.

In prezent, actionarii Fly Level sunt Nicu Berla, cu 50% din titluri, si alte doua persoane fizice, Adrian si Petre Pena, cu 30% si 20% din actiuni.

"M-am facut deputat si nu am vrut sa las cale libera anumitor interpretari sau conflicte de interese, avand in vedere ca Fly Level va colabora cu Tarom, compania Ministerului Transporturilor, motiv pentru care mi-am vandut actiunile.

Cred in afacerea asta pentru ca aviatia este in prezent o necesitate. Pe vremuri, lumea se intreba daca masina este un lux, acum ea este o necesitate. La fel se intampla si cu avioanele, care au devenit o necesitate acum", a afirmat Prigoana, deputat de PD-L.

Scoala va avea opt profesori si va putea oferi cursuri unui numar de maximum 70 de cursanti anual.

"Vor fi organizate trei cursuri, primul fiind cel teoretic, care va costa 1.500 de euro si se va desfasura pe o perioada de zece saptamani.

Ulterior, cursantii vor face practica la companiile Tarom si Blue Air, cu care colaboram, costul cursurilor fiind de 1.500 de euro. Ultimul vizeaza cursuri la un simulator de zbor de la Sofia, singurul din zona, costul fiind de 250 de euro", a declarat Berla, care detine si functia de director general al Fly Level.

Anul viitor firma intentioneaza sa deschida o scoala de pilotaj, care va necesita o investitie de peste doua milioane de euro, si sa cumpere un simulator de zbor, in valoare de trei milioane de euro.

"Scoala de stewardese am deschis-o in urma unor discutii pe care le-am avut cu reprezentantii liniilor aeriene. S-a observat o carenta la nivel de cunostiinte in acest domeniu. Vrem ca elevii sa fie recunoscuti la nivel international.

Avem in plan pentru 2011 deschiderea unei scoli pentru piloti de linie si achizitia unui simulator, iar pentru aceste investitii suntem in negocieri cu BCR Leasing, de unde am mai luat credite de 700-800.000 de euro", a spus Berla.

El a mentionat ca se doreste colaborarea cu compania Lufthansa, cu care firma se afla in prezent in negociere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#prigoana, #stewardese, #investitii, #euro , #stiri Silviu Prigoana