Prigoana isi face mori de vant

Vineri, 09 Noiembrie 2007, ora 15:19
1322 citiri
Prigoana isi face mori de vant

Silviu Prigoana a renuntat la afaceri cu desene animate pentru a investi in energia eoliana.Familia Prigoana a construit pe "scheletul" societatii Desene Animate SRL, prin care dorea sa lanseze in Romania un nou canal pentru copii, o companie care va produce energie eoliana. "Firma (Desene Animate SRL - n.red.) a fost infiintata de mult si doream sa ia licenta de emisie pentru un canal tv de desene animate, dar costurile sint mari.

Este mult mai ieftin sa cumperi si sa retransmiti. Si cum firma aceasta era deja facuta, am decis sa ii schimbam numele in Eolian Green Energy si domeniul de activitate", ne-a explicat Silviu Prigoana de ce a trecut de la filme pentru copii la energie regenerabila.

Prigoana nu a stabilit inca amplasamentul si valoarea viitoarei investitii. Are insa in vedere sase zone din Romania unde se fac la ora actuala studii de fezabilitate. "Am angajat o firma care in momentul de fata lucreaza la studiile de fezabilitate. De asemenea, de sase luni am montat anemometre in sase puncte din tara. Peste citeva saptamini vom primi rapoartele si in functie de acestea vom decide unde vom face aceste investitii", ne-a mai spus omul de afaceri. Acesta detine deja in judetul Cluj 4 instalatii eoliene de 250 de KW fiecare, care l-au costat in total in jur de 800.000 de euro. "Le-am pus pentru teste, dar daca se dovedeste ca este vint suficient, vom mari capacitatea de productie la 1 MW per instalatie", mai spune Prigoana.

In ceea ce priveste potentialii clienti, omul de afaceri sustine ca nu va avea nici o problema cu piata, avind in vedere ca "10% din consumul de energie trebuie sa fie verde". "Problema nu este cu piata, ci cu productia", adauga Prigoana.

Pentru a duce la bun sfirsit noua afacere, Prigoana sustine ca este in discutii cu doua fonduri multinationale care au investitii in special pe piata de telecomunicatii. "Sint doua fonduri cu care discutam de aproximativ sase luni si despre care pot sa spun ca nu sint prezente in momentul de fata in Romania", a mai precizat Prigoana, potrivit caruia firma sa va pune la dispozitie terenurile, iar cei doi investitori echipamentele. "In functie de valori (ale terenului si echipamentelor - n.red.) vom stabili si procentele, dar vom finaliza discutiile dupa ce vom vedea studiile de fezabilitate", ne-a mai declarat Prigoana.

Continuarea in http://cotidianul.ro/index.php?id=15463&art=38614&cHash=b472a1639f# .