Prigoana vrea sa inchirieze Casa Poporului cu 300 mil euro/an

Luni, 16 Februarie 2009, ora 11:02
3217 citiri
Prigoana vrea sa inchirieze Casa Poporului cu 300 mil euro/an

Deputatul Silviu Prigoana a pornit demersurile ca imensa Casa a Poporului sa fie inchiriata, iar parlamentarii mutati printre carti, la Biblioteca Nationala. El a precizat ca a vorbit cu unii dintre "greii" planetei, care ar fi dispusi sa inchirieze Palatul Parlamentului cu 300 milioane de euro pe an.


Dupa ce a pornit demersurile, Prigoana a dat de un mare hop: Casa Poporului este a nimanui. "Acum fac cercetari. Lucrarile nu au fost finalizate nici pana astazi si nu s-a facut predarea-primirea. Nu s-a facut pentru ca nu este gata. Deci nu a primit-o nimeni. E a nimanui", a declarat Prigoana pentru un cotidian central.

Mai aproape de carti, la Biblioteca Nationala

Deputatul democrat-liberal s-a gandit la toate, inclusiv la noua locatie in care ar "functiona" parlamentarii. Este vorba despre cladirea inca neterminata a Bibliotecii Nationale, in zona centrala a Capitalei, in apropiere de Camera de Comert a Romaniei si vizavi de Tribunalul Bucuresti.

"Incap acolo 400 de parlamentari, cu tot cu birouri. Nu are holuri imense si nefunctionale ca la Casa Poporului. Dureaza 33 de luni sa fie amenajat si adus la standardele cerute si totul costa 100 de milioane de euro! Nu este mult daca stai sa te gandesti ca intretinerea Casei Poporului costa contribuabilul 500 milioane de euro pe an", a declarat afaceristul.


Mai putini parlamentari

Pentru ca parlamentarii sa nu stea inghesuiti, Prigoana propune si micsorarea numarului de parlamentari, de la 471, cati sunt in prezent (334 deputati si 137 senatori), la 400.

#Silvui Prigoana, # Casa Poporului, # Parlament, # cheltuieli, # reducere costuri, # Biblioteca Nationala , #stiri Silviu Prigoana