Europa ii cere Google sa amane noile politici de securitate

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 19:35
1671 citiri
Europa ii cere Google sa amane noile politici de securitate
Cat de sigur va mai fi Google?

Un grup de autoritati de reglementare europene i-a cerut companiei Google sa amane introducerea noilor politici de securitate, spunand ca are nevoie de timp pentru a vedea daca propunerile sunt suficiente pentru a proteja datele utilizatorilor.

Google a declarat, in ianuare, ca isi va simplifica reglementarile legate de securitate, concentrand 60 de indicatii intr-o singura politica, conform Reuters. Aceasta ar urma sa functioneze pentru toate serviciile companiei, inclusiv YouTube, Gmail sau Google+, site-ul de social networking al companiei.

Autoritatile de reglementare se tem ca Google sa nu faca publice date personale prin intermediul platformelor sale, fara a le acorda utilizatorilor sansa sa-si dea sau nu consimtamantul.

Organismul independent "Article 29 Working Party", care reuneste autoritati de protectie a datelor din cele 27 de state ale Uniunii Europene si din Comisia Europeana, a declarat ca are nevoie de timp pentru a examina planurile Google in profunzime inainte ca politicile grupului sa intre in vigoare, pe 1 martie.

"Tinand cont de gama larga de servicii pe care le ofera si de popularitatea acestora, modificarile politicilor de securitate pot afecta multi cetateni din toate statele membre UE", a declarat CEO Google, Larry Page.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google securitate, #gmail securitate, #youtube securitate, #securitate online , #Confidentialitate