Studiu: Confidentialitatea, tot mai importanta in social media

Marti, 20 Martie 2012, ora 13:39
2249 citiri
Studiu: Confidentialitatea, tot mai importanta in social media

Comportamentul utilizatorilor de retele sociale difera in functie de gen, varsta, nationalitate, insa aceste lucruri nu mai reprezinta demult o noutate.

Ceea ce ramane insa sub semnul intrebarii in lumea internautilor este modul in care oamenii gestioneaza confidentialitatea informatiilor pe aceste retele sociale.

Pentru a face putina lumina in acest sens, Mashable.com prezinta un infografic, care se bazeaza pe un studiu Pew, din 2012.

Studiul dezvaluie ca exista de doua ori mai multe sanse ca barbatii sa regrete publicarea anumitor informatii pe retelele de socializate, decat femeile. Cu toate acestea, tot barbatii sunt cei care sunt mai inclinati catre o prezenta indelungata pe aceste retele.

Asadar, te regasesti printre cei 11% din internauti care regreta postarea anumitor informatii pe retelele de socializare? Cat de importanta este pentru tine imaginea in lumea virtuala?

Gestionarea contului

Studiul arata ca aproape doua treimi din utilizatorii de internet folosesc si retelele de socializare. Asadar, pe masura ce social media devine una din activitatile principale pe web, tot mai multi utilizatori realizeaza cat de important este sa isi protejeze continutul pe care il posteaza.

In 2011, 37% dintre utilizatorii de retele sociale au decis sa scoata etichetele de pe unele poze, fata de 30% in 2009.

In ceea ce priveste comentariile, 44% din utilizatori au sters comentarii in 2011, cu 8% mai multi decat in 2009. Si listele de prieteni au cunoscut transformari in 2011. 63% dintre utilizatorii retelelor sociale au dezactivat relatia de prietenie cu anumite persoane, fata de 56% in 2009.

Setarile de confidentialitate

Femeile sunt mai inclinate sa aleaga setari restrictive, cand vine vorba despre confidentialitatea conturilor de social media.

Astfel, studiul arata ca doar 14% dintre femei au ales un profil public, in timp ce procentul barbatilor se ridica la 26%. Profilul partial privat este ales de 16% dintre femei, in timp ce barbatii il prefera in procent de 23%. Insa profilul preferat de departe atat de barbati (48%) cat si de femei (675) este cel privat.

#studiu confidentialitate social media, #studiu conturi scoial media, #studiu comportament social media , #Confidentialitate