Firefox 2.0 va fi lansat marti

Luni, 23 Octombrie 2006, ora 05:48
1053 citiri

Urmatoarea generatie de browsere Mozilla, Firefox 2.0, va fi lansata pe 24 octombrie, in speranta ca va continua sa puna probleme principalului rival, Internet Explorer, a carui versiune 7 tocmai a fost lansata de Microsoft.

Conform oficialilor Mozilla, Firefox 2.0 include o serie intreaga de functii pe care specialistii Microsoft nu au mai avut timp sa le incorporeze in Internet Explorer 7. Creatorii au imbunatatit populara functie "tabbed browsing", vizitarea de site-uri diferite in aceeasi fereastra de browser, functie atat de dorita incat a fost inclusa in IE7. Cu toate acestea, specialistii Mozilla spun ca in Firefox 2.0 experienta este mult imbunatatita.

Daca sistemul se blocheaza sau e nevoie de restart pentru instalarea unei aplicatii, browserul va memora ultimele adrese si va aparea exact la fel dupa restart (functie specifica browserului Opera). Se pot memora pina la 5 pagini deschise.

Ambele browsere noi include acum filtre anti-phishing, probabil blocand accesul la site-uri nesigure care solicita informatii personale. Mozilla aplica o tehnica diferita de Microsoft. In loc sa verifice fiecare site daca este cel original sau o copie piratata, Firefox se bazeaza pe o lista de site-uri de pshishing actualizata continuu, asa cum programele antivirus se bazeaza pe cele mai noi semnaturi de virusi.

In plus, Firefox 2.0 vine cu o casuta de cautare incorporata care stie sa sugereze cuvinte sau expresii de cautare dupa ce utilizatorul a scris o litera sau mai multe. Foloseste Google, Yahoo si Ask.com pentru cautari.

Bloombiz