Mozilla se innoieste

Marti, 05 Septembrie 2006, ora 11:30
1269 citiri

Mozilla a lansat joi o a doua versiune beta a urmatoarei generatii a browserului sau Firefox 2.0. Aceasta versiune le este destinata dezvoltatorilor si are scopul de a genera mai mult feedback, ca si de a aduce o serie de remedii ale unor bug-uri functionale din versiunea Beta 1, lansata in iulie.Termenele de lansare ale Firefox 2.0 continua sa se amane, versiunea Beta 2 fiind lansata cu o saptamana mai tarziu fata de data anuntata initial, 23 august.

Versiunea Release Candidate 1 este acum programata pentru 19 septembrie, iar lansarea versiunii finale, programata pana acum pentru 24 octombrie, nu mai este specificata pe foaia de parcurs a Mozilla.

Initial, browserul trebuia sa fie lansat in luna august. Dezvoltatorii au insa nevoie de mai mult timp pentru a elimina bug-urile din noile functii integrate in browser, precum spell-checker-ul integrat in limba engleza.

Unele functii din versiunea alfa a browserului nu se vor mai regasi in versiunea finala. Caracteristici precum un sistem imbunatatit de gestionare a bookmark-urilor sau a istoricului au fost eliminate, dar ar putea aparea intr-o versiune ulterioara a aplicatiei.

Versiunea 2.0 a Mozilla Firefox va aduce insa si noutati, printre acestea aflandu-se un instrument anti-phishing (functionalitate care se regaseste si in Opera 9 si va fi prezenta si la IE 7), cautare integrata si navigarea in tab-uri imbunatatita.

Realitatea TV