Achizitia Instagram de catre Facebook, investigata de autoritati

Vineri, 11 Mai 2012, ora 11:14
1153 citiri
Achizitia Instagram de catre Facebook, investigata de autoritati

Achizitionarea aplicatiei pentru telefoane mobile Instagram de catre Facebook, afacere evaluata la un miliard de dolari, este investigata de Federal Trade Commission (FTC).

Investigatia ar putea dura 12 luni, dar nu va intarzia in mod necesar oferta publica initiala a Facebook, care se asteapta sa fie initiata saptamana viitoare, scrie Mashable.

"In mod obisnuit, in cazul in care FTC nu identifica probleme in ceea ce priveste legislatia de reglementare a pietei - cu alte cuvinte, daca brosura nu ar cuprinde toate informatiile de care ar avea nevoie investitorii - Facebook poate merge inainte si poate lansa oferta publica initiala", spune James Brau, profesor de finante la Universitatea Brigham Young.

James Brau se asteapta ca FTC sa nu impiedice lansarea ofertei publice initiate de catre Facebook. Aceeasi parere o impartaseste si David Balto, fost director in cadrul FTC.

In documentele prezentate pentru oferta publica initiala, Facebook mentiona ca se asteapta ca achizitionarea aplicatiei Instagram sa fie finalizata pana la sfarsitul celui de-al doilea trimestru, ceea ce nu mai pare atat de probabil in contextul actual.

Daca investigatia FTC nu va intarzia in mod necesar oferta publica initiala, va avea un impact direct asupra beneficiilor pe care le astepta compania prin achizitionarea aplicatiei Instagram. Facebook nu va putea include tehnologia Instagram in sistemul sau pana cand afacerea este aprobata.

Facebook a primit recent o recomandare de cumparare din partea Wedbush Securities la un pret de 44 de dolari pe actiune. Este prima recomandare dupa ce Facebook si-a evaluat actiunile la un pret cuprins intre 28 si 35 de dolari pentru oferta publica initiala.

Compania intentioneaza sa vanda 337,4 milioane de actiuni in cadrul ofertei publice initiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook investigatie FTC, #Facebook achizitionare Instagram investigatie, #facebook oferta publica initiala , #Retele sociale