Actiunile Facebook se prabusesc, dupa ce compania a anuntat pierderi trimestriale

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 18:21
1756 citiri
Actiunile Facebook se prabusesc, dupa ce compania a anuntat pierderi trimestriale

Actiunile de pe Wall Street au inceput tranzactiile de vineri in crestere, dupa ce liderii Germaniei si Frantei s-au angajat sa protejeze zona euro, dar actiunile Facebook au scazut cu 14,6% dupa anuntarea rezultatelor trimestriale.

In deschiderea sedintei bursiere de vineri, actiunile Facebook au inregistrat o scadere de 17%, la 22,28 de dolari pe unitate, un nou minim record.

Indicele Dow Jones este in urcare cu 0,36%, Standard&Poor's 500 cu 0,44%, iar Nasdaq cu 0,3%, transmite MarketWatch.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande au emis vineri un comunicat comun in care afirma ca sunt hotarati sa faca tot posibilul pentru protejarea zonei euro.

Facebook a anuntat joi seara o crestere a veniturilor cu 32%, la 1,18 miliarde dolari, usor peste media estimarilor analistilor, in timp ce numarul utilizatorilor activi lunar a avansat la 955 milioane, fata de cifra de 950,1 milioane anticipata de specialisti.

Facebook si-a oprit motoarele: A pierdut 157 milioane de dolari in T2

Cresterea veniturilor a fost estompata de majorarea cheltuielilor de marketing si vanzari, care au crescut de patru ori, la 392 milioane de dolari, reteaua de socializare raportand o pierdere neta de 157 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni facebook, #tranzactii actiuni Facebook, #Facebook rezultate financiare , #Retele sociale