Ce a pierdut Microsoft: PaperShare se lanseaza in doua saptamani

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 18:50
1051 citiri
Ce a pierdut Microsoft: PaperShare se lanseaza in doua saptamani

Paper Share, reteaua de informatii sociale, creata de un fost membru Microsoft, va fi lansata oficial in doua saptamani. Citrix, Microsoft VMware sunt printre primii membrii corporate care s-au inscris pana acum in comunitatea pasionatilor de tehnologie, care exista deja online.

Ideea din spatele PaperShare este de a promova impartirea de continut axat pe companii, inclusiv acte tehnice, video, studii de caz si multe altele, scrie TechCrunch.

26.600 de documente pe tema de cloud computing si virtualizare au fost publicate si impartasite in reteaua care isi pregateste expansiunea in viitorul apropiat a bazei de date, a sistemului de securitate, dar si a sistemului de finante.

PaperShare este gratuit pentru utilizatorii individuali, insa pentru companii exista un abonament anual care le permite sa aiba o prezenta accentuata pe site, posibilitatea de a urca un numar nelimitat de documente pe site si posibilitatea de a crea grupuri private si publice.

Ideea unei astfel de retele le-a venit fondatorilor David Greschler, fost director de cloud strategy la Microsoft, si Doug Brown, fondatorul site-ului DABC, si a pornit tocmai de la nevoia pasionatilor de tehnologie de a comunica intre ei, atunci cand dobandirea unei informatii pretioase nu mai este suficienta.

"Este vorba despre socializarea informatiei: uneori vrei sa impartasesti cu toata lumea, alteori doar cu unii", au explicat fondatorii, care au tinut sa sublinieze ca PaperShare nu este doar un canal de marketing, el este un loc in care profesionistii din diferite domenii se pot conecta prin intermediul informatiilor.

Prezenta pe site este valoroasa pentru companii, intrucat acestea primesc feedback in timp real in privinta continutului publicat de ele si a ideilor.

"Scopul nostru a fost sa facem din PaperShare un loc in care oameni pot gasi informatii despre lucrurile care ii intereseaza in mod direct, si, daca le place, sa impartaseasca informatia cu alti oameni din comunitate si sa deschida o conversatie pe aceasta tema", a declarat Doug Broun, co-fondator PaperShare.

Fostul mebru al boardului de conducere Microsoft a argumentat motivele pentru care a intrat in acest business spunand ca aceasta retea era tot ce lipsea domeniului tehnologic.

"Motivul pentru care m-am alaturat acestei companii este ca, atat la Softricity, cat si la Microsoft, cautam intotdeauna modalitati de a ne creste angajamentul fata de comunitate. Cand am vazut PaperShare mi-am dat seama ca asta era exact ceea ce domeniul avea nevoie. Este o modalitate de a renunta la marketing si de a ajunge direct la oamenii carora le pasa de tehnologie", a spus David.

#PaperShare lansare, #retea socializare informatii, #Microsoft PaperShare , #Retele sociale