Ce face Facebook cu datele noastre

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 11:35
1342 citiri
Ce face Facebook cu datele noastre

Facebook, cea mai populara retea sociala din lume, ar putea fi actionata in justitie pentru reclama mincinoasa.

Numeroase persoane pretind ca vizualizeaza pe pagina de Facebook, anunturi publicitare care arata ca prietenii lor au dat "Like", desi acest lucru nu este real, ceea ce incalca o lege californiana, privitoare la declaratiile privind publicitatea, scrie Bloomberg.com.

Reclamantii au articulat o plangere coerenta privind modul in care Facebook isi insuseste ilegal numele si fotografiile lor, insa biroul de presa al companiei nu a raspuns acestei cereri.

In plus, cei care acuza Facebook de astfel de practici neortodoxe in ceea ce priveste publicitatea, il citeaza pe Mark Zuckerberg, care ar fi spus ca "nimic nu influenteaza oamenii mai mult decat recomandarea unui prieten", ceea ce in viziunea lor explica de ce a apelat compania la aceasta tehnica.

In ciuda eforturilor companiei de a se sustrage acestor acuzatii, procesul continua, iar reclamantii cer public ca Facebook sa nu-si mai insuseasca datele utilizatorilor si sa le foloseasca in scopuri publicitare.

Cifra de afaceri a Facebook ar putea urca la 6 miliarde de dolari in 2012 de la 4,27 de miliarde anul acesta, conform estimarilor realizate de Emarketer, o firma de cercetare din New York.

Aproximativ 90% din veniturile Facebook vin din vanzarile de publicitate.

#Facebook reclama, #publicitate facebook, #Facebook date utilizatori , #Retele sociale