Cofondatorul Apple va cumpara actiuni Facebook, indiferent de pret

Luni, 14 Mai 2012, ora 17:00
1190 citiri
Cofondatorul Apple va cumpara actiuni Facebook, indiferent de pret

Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, va cumpara actiuni Facebook indiferent de pretul rezultat dupa oferta publica initiala programata pentru joi, care va fi probabil cea mai mare operatiune de acest tip derulata vreodata de o companie de servicii pe internet.

Wozniak, care a construit primul computer Apple impreuna cu Steve Jobs si a participat in 1976 la infiintarea companiei, a declarat duminica pentru Bloomberg, in Australia, ca va cumpara actiuni la Facebook indiferent de pretul de deschidere, transmite Bloomberg.

Facebook vrea sa atraga joi pana la 11,8 miliarde de dolari prin oferta publica initiala prin care se va lista la New York, pe piata Nasdaq.

Compania ofera publicului 337,4 milioane de actiuni la preturi in intervalul 28-35 dolari, capitalizarea maxima fiind estimata la 96 miliarde de dolari.

Wozniak lucreaza in prezent la Fusion-io Inc., dezvoltator de tehnologie pentru memorii flash al carei principal client este Facebook, urmat de Apple si Hewlett-Packard.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, este un om de afaceri "foarte abil" care "combina cunoasterea in materie de tehnologie cu viziunea si perspicacitatea corporatista ale lui Steve Jobs", considera cofondatorul Apple.

Wozniak, care se considera mai mult om de stiinta decat om de afaceri, crede ca decizia lui Zuckerberg de a amana cat mai mult posibil listarea la bursa a fost cea mai buna strategie pentru reteaua de socializare online.

#Steve Wozniak actiuni Facebook, #actiuni Facebook cofondator Apple, #Apple actiuni Facebook, #cumparare actiuni Facebook , #Retele sociale