Companiile vor putea publica oficial informatiile financiare pe Facebook si Twitter

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 10:09
1873 citiri
Companiile vor putea publica oficial informatiile financiare pe Facebook si Twitter

Anunturile financiare ale companiilor se vor putea face legal de acum inainte si pe retelele de socializare precum Twitter sau Facebook, atat timp cat investitorii stiu care din acestea va fi folosita de o anumita firma, a anuntat marti autoritatea de reglementare a bursei americane (SEC).

SEC a publicat marti un raport in care confirma ca firmele pot anunta informatii importante pe retelele de socializare "asa cum fac pe pagina lor de internet", transmite AFP.

"Majoritatea retelelor de socializare reprezinta metode de comunicare adaptate perfect pentru investitori, cu exceptia cazurilor in care accesul este restrans sau daca investitorii nu stiu (spre care) trebuie sa se indrepte pentru a obtine ultimele noutati' publicate, a explicat George Canellos, director in cadrul SEC responsabil cu aplicarea reglementarilor.

Dezbaterea privind legalitatea informatiilor financiare pe retele de socializare a fost lansata in special in urma unui anunt pe Facebook al Netflix, firma care ofera materiale video pe internet la comanda.

SEC a amenintat atunci Netflix cu procese pentru ca a incalcat o regula care interzice publicarea selectiva de informatii importante, pentru a asigura un acces identic la aceste informatii pentru toti investitorii, individuali si institutionali.

Autoritatea a clarificat astfel marti regulile de publicare pe retelele de socializare in urma acestei polemici.

#anunturi oficiale Facebook Twitter, #informatii financiare companii Facebook, #informatii financiare companii Twittter , #Retele sociale