Confunzi CV-ul cu LinkedIn? Ce trebuie sa eviti

Luni, 14 Mai 2012, ora 13:18
3136 citiri
Confunzi CV-ul cu LinkedIn? Ce trebuie sa eviti

Multe persoane considera ca profilurile de LinkedIn si CV-urile pot fi identite, dar una din cele mai mari greseli pe care le poti eface e sa printezi informatiile de pe LinkedIn pe un CV.

Cu toate ca exista LinkedIn CV Builder, acela este doar un rezumat al unui CV. Specialistii nu iti recomanda sa folosesti informatiile din CV-ul online cand te prezinti la interviu. De cele mai multe ori, in rezumat nu poti cuprinde intreaga experienta profesionala, scrie Mashable

Desigur, LinkedIn si CV-ul au multe in comun. Ambele includ experienta profesionala, abilitati, educatie, insa sunt anumite lucruri pe profilul de LinkedIn care nu trebuie incluse in CV. Iata care sunt acestea:

Intreaga experienta

Jobul pe care l-ai avut in liceu nu este relevant pentru cariera ta, de aceea expertii in HR te sfatuiesc sa nu il treci in CV. Locurile de munca pe care le afisezi in CV ar trebui sa fie relevante pentru pozitia pentru care aplici, asa ca arata potentialilor angajatori realizarile tale pertinente si rezultatele bune pe care le-ai obtinut.

Un CV trebuie sa reflecte abilitatile si experienta ta si nu profilul tau de pe retelele sociale. De exemplu, daca alegi sa aplici pentriu un job in social media, poti include in CV stagiul pe care l-ai practicat la o agentie de stiri locala unde ai ajutat la crearea unei pagini Facebook pentru respectiva companie.

Link-uri

Nu include in CV prea multe linkuri catre joburile anterioare sau catre pagini de internet favorite. In acest caz, profilul tau de pe LinkedIn poate fi de folos.

Specialistii in resurse umane iti recomanda sa treci link-ul catre profilul de LinkedIn, in cazul in care vrei sa arati angajatorului toate link-urile companiilor la care ai lucrat. Link-ul catre pagina de LinkedIn poate fi trecut atat pe CV cat si in semnatura de email.

Recomandari

Referintele sunt necesare pentru a avansa in procesul de recrutare, dar fereste-te de expresii precum: "Referinte disponibile la cerere".

Angajatorii se asteapta la recomandari, asa ca trebuie sa gandesti preventiv. Ataseaza recomandarile la CV sau asteapta-te ca angajatorul sa ti le ceara chiar la interviu.

Hobby-uri

Pe LinkedIn, oamenii aprecieaza daca iti treci hobby-urile fiindca in mediul online, acest lucru te face sa pari mai uman, insa un potential angajator nu are nevoie sa stie ca iti place sa joci baschet daca aplici pentru un job in IT.

Acelasi lucru este valabil si pentru dragostea ta pentru gatit, in cazul in care cariera ta nu este legata de domeniul culinar.

Pastreaza discutiile despre hobby-uri in mediul virtual. Daca chiar vrea sa stie ce hobby-uri ai, angajatorul iti va verifica profilul de LinkedIn.

Starea civila

Fie ca esti casatorit sau singur, acest lucru nu ar trebui sa-ti influenteze in vreun fel jobul. Asa ca nu e nevoie sa dai prea multe detalii angajatorilor despre viata ta privata.

Cu toate ca majoritatea persoanelor obisnuieste sa isi scrie in CV starea civila, locul nasterii sau chiar numele sotiei/sotului, specialistii spun ca astfel de detalii nu sunt necesare.

Data de nastere

Poate ti se pare ciudat sa nu treci acest lucru in CV, insa discriminarea pe criterii de varsta a devenit o ingrijorare in randul candidatilor. Cu toate ca in social media acest lucru poate fi de ajutor pentru prietenii tai, in CV acest amanunt nu este obligatoriu.

In schimb, poti evidentia experienta si aptitudinile tale pentru a demonstra angajatorului ca reprezinti alegerea potrivita, indiferent de varsta pe care o ai.

#cv linkedin, #detalii CV LinkedIn, #ce scrii in CV, #experienta CV, #LinkedIn CV Builder, #rezumat CV , #Retele sociale