Cum foloseste politia social media

Marti, 24 Iulie 2012, ora 12:16
1059 citiri
Cum foloseste politia social media

Fortele de ordine, inclusiv agentii federali, folosesc platforme de social media ca ajutor in investigatiile lor, conform unui studiu efectuat pe 1.200 de persoane din domeniul criminalistic aflate la inceputul carierei.

71% din agentiile de stat americane, 82% din agentiile locale si 81% din institutiile federale folosesc instrumentele de social media in anchetele lor, potrivit Mashable.

Facebook si YouTube sunt cele mai folosite platforme in identificarea persoanelor si a locatiilor, descoperirea activitatilor criminale si adunarea dovezilor.

Doua treimi din oficialii criminalisti cred ca social media ii ajuta sa rezolve crimele mai rapid, anunta studiul. Cei care folosesc social media au invatat singuri sa valorifice aceasta resursa in investigatiile derulate. Numai 10% dintre persoanele intervievate au spus ca au invatat sa foloseasca social media pentru investigatii prin training formal din partea agentiei lor.

"Investigatia si analiza continutului de social media ofera o oportunitate uriasa in actiunile de prevenire a crimelor si de retinere a infractorilor", spune Samantha Gwinn, consultant guvernamental care a lucrat ca analist in domeniul criminalitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#social media investigatii, #forte ordine social media, #agenti federali social media, #social media ajutor anchete , #Retele sociale