Doua treimi din liderii politici ai lumii au cont pe Twitter

Joi, 26 Iulie 2012, ora 18:15
1237 citiri
Doua treimi din liderii politici ai lumii au cont pe Twitter

Doua treimi din liderii politici ai lumii au cont pe Twitter, insa jumatate dintre ei nu urmaresc activitatea colegilor lor politici pe reteaua de socializare, conform primului studiu realizat de firma de consultanta Burson-Marsteller consacrat liderilor mondiali si retelei Twitter.

Pentru realizarea acestui studiu, denumit "Twiplomacy", Burson-Marsteller a afirmat ca a analizat 264 de conturi oficiale si personale ale sefilor de stat si de guvern din 125 de tari.

Contul lui Barack Obama, cel mai urmarit pe Twitter

Studiul arata ca un sfert (76) dintre acesti lideri mondiali urmaresc postarile de pe contul lui Barack Obama, liderul al carui cont Twitter este cel mai urmarit din lume de catre oamenii politici.

Celelalte sase conturi cel mai urmarite de liderii lumii apartin Casei Albe (61), Downing Street (41), premierului canadian Stephen Harper (20), presedintelui in exercitiu al Mexicului, Felipe Calderon (20), presedintelui brazilian Dilma Rousseff (17) si cel al Palatului Elysee (17).

Barack Obama nu urmareste decat conturile Twitter a doi lideri mondiali, cel al premierului norvegian Jens Stoltenberg si al celui rus Dimitri Medvedev.

Presedintele rus Vladimir Putin, presedintele ruandez Paul Kagame, premierul din Singapore si alte 35 de conturi nu urmaresc activitatea de pe niciun alt cont de Twitter, retragandu-se din orice fel de conversatie.

De cealalta parte, premierul ugandez Amama Mbabazi face parte dintre cei mai activi pe Twitter, cu peste 90% dintre mesaje trimise ca raspuns.

Studiul arata, de asemenea, ca politicienii descopera adesea Twitter in timpul campaniilor electorale, insa odata alesi, au tendinta de a nu mai comunica pe reteaua sociala, asa cum este cazul conturilor presedintelui brazilian Dilma Rousseff si al presedintelui francez Francois Hollande.

Conform studiului, liderii mondiali tasteaza pe Twitter in 43 de limbi - 43% in engleza si 15% in spaniola. Cu toate acestea, liderii spanioli si latinoamericani comunica pe retea de trei ori mai mult decat cei care o fac in limba engleza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lideri politici cont Twitter, #lideri politici postari Twitter, #Barack Obama Twitter , #Retele sociale