Facebook Camera: Ce legatura exista intre aplicata foto si Instagram?

Vineri, 25 Mai 2012, ora 12:29
1670 citiri
Facebook Camera: Ce legatura exista intre aplicata foto si Instagram?

Facebook a lansat joi o aplicatie de photo-sharing denumita Facebook Camera, pentru a le facilita utilizatorilor incarcarea pozelor de pe smartphone-uri.

Anuntul vine la doar cateva saptamani dupa ce Facebook a anuntat achizitia de un miliard de dolari a unei aplicatii asemanatoare de photo-sharing numita Instagram, scrie CNN.

Reprezentantii companiei au anuntat ca aplicatia va fi disponibila pentru utilizatorii dispozitivelor Apple cu sisteme de operare iOS.

Aplicatia le permite utilizatorilor sa taie din dimensiunile fotografiei si sa adauge filtre de culori. In plus, utilizatorii aplicatiei pot incarca mai multe fotografii in acelasi timp.

"Nu trebuie decat sa selecteze fotografiile pe care vor sa le incarce si sa apese butonul "posteaza". Utilizatorul poate adauga o legenda care sa includa locul in care a fost facut fotografia, tag-uri cu celelalte persoane din fotografie inainte de a fi postata", au precizat reprezentantii companiei.

Aplicatia a primit note bune de la primele persoane care au testat-o, acestea sustinand ca functioneaza mai bine decat originala aplicatie Facebook, iar pozele ilustrate sunt mai mari si mai clare.

Specialistii din domeniul IT analizeaza in prezent in ce masura a influentat Instagram noua aplicatie de photo-sharing Facebook.

Desi exista numeroase similitudini intre aplicatia foto lansata de Facebook si aplicatia Instagram, este foarte posibil ca reteaua de socializare sa fi inceput sa lucreze la acest produs cu mult inainte de achizitia Instagram.

"Pare destul de ciudat ca Facebook anunta lansarea unei aplicatii de photo-sharing la doar cateva saptamani dupa achizitia Instagram. Aplicatia Facebook Camera are un alt public tinta. Instagram are 40 de milioane de utilizatori in timp ce Facebook are 900 de milioane".

"Cum ramane cu utilizatorii care nu au Instagram dar vor sa incarce poze pe Facebook. Optiunea "filtrelor de culoare" este in mod cert creatia Facebook, si nu a fost "imprumutata" de la Instagram", se arata intr-un material publicat de New York Times.

#Facebook Camera, #aplicatie foto Facebook Camera, #Facebook Camera aplicatie photo sharing, #Facebook camera smartphone , #Retele sociale