Facebook cumpara Instagram pentru un miliard de dolari!

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 21:07
1787 citiri
Facebook cumpara Instagram pentru un miliard de dolari!

Facebook a ajuns la o intelegere sa cumpere aplicatia pentru telefoane mobile Instagram, pentru un miliard de dolari in actiuni si bani, potrivit CNNMoney.

Este cea mai mare achizitie pe care o face Facebook pana in prezent si vine doar la cateva saptamani de mult anticipata listare la bursa.

Facebook avea in jur de 3,9 miliarde de dolari in cash la sfarsitul anului 2011.

"Este un punct de referinta pentru Facebook pentru ca este prima oara cand achizitioneaza un produs si o companie cu atat de multi utilizatori", a declarat Mark Zuckerberg, intr-o declaratie pe care a postat-o pe contul sau de Facebook.

"Furnizarea celui mai bun serviciu foto este unul dintre motivele pentru care atat de multi oameni iubesc Facebook si am stiut ca alaturarea acestor doua companii merita".

Instagram, cu sediul in San Francisco, a reusit sa stranga aproximativ sapte milioane de dolari de la Andreessen Horowitz, Baseline Ventures, Benchmark Capital, Chirs Sacca, Adam D'Angelo si Jack Dorsey (Twitter).

Apoi, saptamana trecuta, compania a reusit atragerea de noi fonduri, de 40 de milioane de dolari, care au ridicat valoarea companiei la 500 de milioane de dolari. Noii investori erau Sequoia Capital, Thrive Capital si Greylock Partners.

"Este important de stiut ca Instagram nu va disparea", a declarat CEO Instagram Kevin Systrom pe blogul companiei sale.

"Vom lucra cu Facebook pewntru a dezvolta Instagram si pentru a construi o retea. Vom continua sa adaugam noi functionalitati produsului si vom incerca sa gasim noi cai pentru a asigura o experienta mai bun a serviciilor foto pentru telefonul mobil".

Pentru context, Yahoo! a achizitionat serviciul compania Flickr pentru doar 35 de milioane de dolari in 2004.

Instagram a fost fondata in 2010 si lansata in luna octombrie. Compania are in prezent 13 angajati.

Instagram are in prezent un succes imens in randul utilizatorilor de iPhone, inregistrand pana in prezent peste 27 de milioane de fani care folosesc aplicatia.

Dupa ce aproape de sfarsitul lunii martie a fost anuntata deschiderea inregistrarilor pentru utilizatorii Android, Instagram a lansat aplicatia si pentru sistemul de operare Android.

"In anumite privinte, aplicatia pentru Android este mai buna decat cea pentru iOS. E o nebunie", a declarat Systrom. El a precizat ca aplicatia este rapida si functioneaza perfect pe ecranele mari si ca fotografiile pot fi transmise prin Twitter, Facebook, Tumblr si alte retele sociale.

La mai putin de 24 de ore dupa lansarea Instragram pentru Android, aplicatia a fost descarcata de peste un milion de ori.

#Facebook cumpara Instagram, #Facebook achizitie Instagram, #aplicatie foto Instragram Facebook , #Retele sociale