Facebook, foarte interesat de programatorii rusi

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 13:10
1765 citiri
Facebook, foarte interesat de programatorii rusi

Facebook a inceput sa angajeze din ce in ce mai multi programatori rusi, a declarat directorul holdingului IBS, Anatoli Karacinski.

Oficialul rus a declarat ca Mark Zuckerberg, directorul Facebook, ii invita la interviu pe programatorii rusi cu competente unice sau foarte rar intalnite.

Karacinski spune ca Mark Zuckerberg nu face un secret din aceasta, iar intalnirea dintre directorul Facebook si premierul rus Dmitri Medvedev, prevazuta sa aiba loc luni la Moscova, va conferi legitimitate acestui proces.

Este dreptul Facebook sa-si recruteze personal din Rusia, spune expertul mentionat, adaugand insa ca problema este cum trateaza autoritatile ruse acest proces.

El considera ca, daca autoritatile ruse ar fi interesate in sustinerea companiilor IT nationale, ar incuraja plasarea de comenzi in tara si nu in afara, asa cum se procedeaza in China si in India.

Potrivit media economice ruse, premierul Dmitri Medvedev se va intalni luni cu directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, cu ocazia vizitei acestuia in Rusia, pentru a discuta despre posibilitatea unei cooperari in domeniul IT si despre start-up Centrului de cercetare din Skolkovo, pe care Moscova doreste sa-l ridice dupa modelul Silicon Valley din SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook angajare programatori, #Facebook programatori Rusia, #Mark Zuckerberg vizita Rusia , #Retele sociale