Facebook lanseaza o aplicatie pentru prevenirea sinuciderilor

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 20:34
1396 citiri
Facebook lanseaza o aplicatie pentru prevenirea sinuciderilor

Facebook a lansat pentru utilizatorii sai americani si canadieni un instrument de prevenire a sinuciderilor prin semnalarea mesajelor care sugereaza ca autorii lor planuiesc sa isi puna capat vietii.

Odata ce mesajul a fost semnalat, noua aplicatie Facebook trimite autorului un e-mail in care il sfatuieste pe acesta sa sune la un numar de urgenta sau sa discute online cu un specialist, relateaza AFP.

"Suntem mandri (...) sa oferim noi posibilitati pentru ajutorarea persoanelor aflate in dificultate", a declarat intr-un comunicat Joe Sullivan, responsabil cu securitatea retelei sociale care numara 800 de milioane de membri.

Aplicatia lansata marti a fost elaborata in colaborare cu o organizatie americana care se ocupa cu lupta impotriva sinuciderii, National Suicide Prevention Lifeline.

Organizatia, care primeste 70.000 de apeluri telefonice pe luna, colaboreaza cu Facebook din 2006. Acest parteneriat "a permis utilizatorilor Facebook sa gaseasca rapid asistenta atunci cand au mai mare nevoie de aceasta", a asigurat Sullivan.

"Am aflat (...) ca exista multe persoane aflate in dificultate care nu se simt comfortabil vorbind la telefon", a explicat un responsabil al organizatiei, John Draper, completand ca "aceasta noua aplicatie le ofera o modalitate de a obtine asistenta de care au nevoie atunci cand o doresc".

In Statele Unite au loc aproape 100 de sinucideri pe zi, potrivit directorului general al serviciului american de sanatate publica, Regina Benjamin, care a salutat intr-un comunicat parteneriatul dintre reteaua sociala si organizatia care lupta impotriva sinuciderii.

#Facebook sinucideri, #aplicatii facebook , #Retele sociale